L’Antic Teatre present al Festival GREC amb un projecte comunitari per la gent gran, cabaret i noves dramatúrgies (19 i 21 de juliol)

L’Antic Teatre present al Festival GREC amb un projecte comunitari per la gent gran, cabaret i noves dramatúrgies
 
cca1f332-6b79-4720-8ca5-737f7b092eab
  • L’Antic Teatre dins el Festival GREC aporta una programació basada en la investigació i innovació escènica, per part d’artistes i col·lectius que solen tenir poca visibilitat en el panorama escènic de la ciutat
  • El Projecte artístic comunitari «Ritme en el temps», de l’Antic Teatre amb la gent gran, serà un dels plats forts d’una programació que aposta per nous llenguatges escènics i el retorn cultural al territori
  • És la tercera vegada que l’Antic Teatre està present al Festival Grec. De la coproducció entre la sala i el Festival han sorgit propostes  tant interessants com “Hostiando a M”, d’Agnès Mateus o el “Paraíso es un lugar tranquilo” de Juan Navarro, entre d’altres

L’Antic Teatre s’ha consolidat com un dels referents de la creació escènica actual a Barcelona, a més de ser l’únic espai amb una programació estable basada únicament en la investigació i desenvolupament de nous llenguatges escènics i multidisciplinaris.

La participació de l’Antic Teatre en aquesta edició del Festival GREC permet poder seguir incorporant un any més dins de les propostes del Festival una programació basada en la investigació i innovació escènica, per part d’artistes i col·lectius que solen tenir poca visibilitat en el panorama escènic de la ciutat, tot i la seva gran qualitat artística i creativa. 

PROPOSTES GREC 2016

 

ESTRENA  19 i 20 Juliol 21:00

Les nostres veïnes/veïns a l’escenari de l’Antic Teatre! «Ritme en el temps»  
Projecte artístic comunitari de l’Antic Teatre amb la gent gran veïnes del barrí de Sna Pere, Sta. Caterina i la Ribera 50′

 
El projecte comunitari de l’Antic Teatre amb els seus veïns consisteix en la realització de tallers de dansa i moviment dirigits a la gent gran i la presentació de mostres artístiques de forma regular durant l’any. Amb això es fa accessible el llenguatge i l’expressió artística de la dansa, amb els beneficis que pot tenir en relació a la inclusió i cohesió social. De la mateixa manera es fan més visibles les necessitats i formes d’expressió de la gent més invisible del nostre barri: la gent gran.

El projecte també inclou diferents activitats per a fomentar la relació Inter generacional, entre els més grans i els més joves del barri.
 

ESTRENA  21-23 de Juliol 21:00 i 24 Juliol 20:00
EL DESPLUME! «Això no és televisió»
Cabaret Il·lògic 90′

Una hipotètica situació ens situa en una Catalunya ja independent, durant l’enregistrament d’un programa magazine a la cadena televisiva, en horari de màxima audiència. Les situacions més absurdes i les anècdotes més inversemblants succeeixen entre la regidora del programa, el presentador del programa i l’artista convidada, barrejant tot això amb una plantilla de treballadors, la majoria d’ells emigrants del veí país, España.

ESTRENA a Catalunya  28-30 de Juliol 21:00 i 31 Juliol 20:00

JUAN DOMÍNGUEZ «Entre lo que ya no está y lo que todavía no está» – Noves dramatúrgies 50′

L’autor es base en el «Un cuaderno de notas sin contenido” , un projecte de Maria Jerez i “El hombre sin contenido” de Giorgio Agamben, escrit al 1970. Segons el propi Domínguez “En la meva intervenció dins de la presentació del quadern de notes vaig proposar de manera el parany del moment històric en què em trobo buscant la manera d’integrar el meu passat en el meu futur i veure com això és possible a través de la pràctica artística”.
 
L’ANTIC TEATRE

L’Antic Teatre-Espai de Creació és un centre Cultural i social independent situat a en un edifici construït el 1650 entre el Mercat de Santa Caterina i el Palau de la Música, al centre del Barcelona.
Inclòs al Catàleg del Patrimoni Arquitectònic i Històric-Artístic de la Ciutat de Barcelona des de 1979. Un espai emblemàtic del barri que compta amb un jardí romàntic molt particular, i amb una gran història cultural i social.
La seva missió és recolzar i fomentar el RISC I LA INNOVACIÓ. Compromès en la recerca de nous llenguatges escènics en l’àmbit de les arts en viu actuals, que eviten tècniques apreses i repetició de metodologies.
Defensar la seva existència com a centre cultural i social INDEPENDENT I SOSTENIBLE, on l’arrelament a la comunitat i el territori hi té un paper fonamental i vertebrador.  
Un centre d’experimentació, creació, residències, producció,  exhibició, promoció i difusió dels  ARTISTES PROFESSIONALS a nivell local, nacional i internacional. I que dóna suport especialment als CREADORS JOVES I EMERGENTS que presenten el seu PRIMER PROJECTE o espectacle, així com als artistes independents experimentats no consolidats, i als que tenen una carrera extensa i reconeguda. 
També impulsa als artistes a realitzar PROJECTES ARTÍSTICS AMB LA COMUNITAT del barri. Després de 13 anys de la seva reobertura, se ha creat una gran COMUNITAT ARTÍSTICA de l’Antic Teatre. 
La missió de l’entitat és sumar esforços i col·laborar amb tots aquells col·lectius i artistes que són actius social i políticament en la defensa dels interessos del seu sector, i compromesos amb la realitat social que els envolta, i així crear un espai de trobada i reflexió entre el barri, la ciutat, el públic i l’artista,  més enllà de l’exhibició