L’ensemble Zefiro i la flautista Dorothee Oberlinger debuten a L’Auditori amb un programa íntegrament dedicat a Vivaldi (5 de maig)

EL CONJUNT ITALIÀ I LA FLAUTISTA ALEMANYA SÓN DOS REFERENTS MUNDIALS

do_400

 

 

 

 

 

 

 

L’ensemble Zefiro i la flautista Dorothee Oberlinger debuten a L’Auditori amb un programa íntegrament dedicat a Vivaldi

El prestigiós conjunt Zefiro, un referent mundial en la interpretació del repertori barroc del segle XVIII, juntament amb la flautista d’origen alemany Dorothee Oberlinger, considerada una de les millors del món, debutaran aquest dimarts, 5 de maig, a dos quarts de nou del vespre, a L’Auditori de Barcelona (sala Oriol Martorell).

En el marc de la programació d’ANTIGA de L’Auditori, Zefiro i Oberlinger abordaran el programa titulat LA STAGIONE MANTOVANA, íntegrament dedicat al compositor Antonio Vivaldi (1678-1741).

L’univers dels concerts de Vivaldi suposa un abans i un després en la història de la música, especialment en referència a l’evolució de la música instrumental. De la mà de la virtuosa flautista Dorothee Oberlinger i de l’ensemble Zefiro, s’interpretaran els concerts per a flauta i altres instruments escrits pel cèlebre compositor venecià.

El concert serà enregistrat per Catalunya Música.

 

 

PROGRAMA

ANTONIO VIVALDI: LA STAGIONE MANTOVANA

Antonio Vivaldi (1678-1741)

Concerto in re maggiore “La Pastorella” RV 95

Allegro – Largo – Allegro

Concerto per flauto, violino e fagotto in fa maggiore RV 100

Allegro – Largo – Allegro

Sonata n. 3 in la minore per violoncello RV43

Largo – Allegro – Adagio – Allegro

Concerto in re maggiore per flauto, oboe, violino, fagotto e b.c. RV 94

Allegro – Largo – Allegro

*

Antonio Vivaldi

Concerto in do maggiore per flauto, oboe, violino, fagotto e b.c. RV 88

Allegro – Largo cantabile – Allegro molto

Concerto in re maggiore per flauto, violino e fagotto e b.c. RV 91

Allegro – Largo – Allegro non molto

Concerto in sol minore per flauto, oboe, violino, fagotto e b.c. RV 107

Allegro – Largo – Allegro

MÚSICS

Dorothee Oberlinger, flauta

Ensemble Zefiro

Massimo Spadano, violí

Paolo Grazzi, oboè

Alberto Grazzi, fagot

Gaetano Nasillo, violoncel

Luca Guglielmi, clave

Sobre Dorothee Oberlinger

Nascuda a Aquisgrà (Alemanya), Dorothee Oberlinger és una de les millors flautistes del món. Els seus concerts han estat acollits amb entusiasme per crítica i públic i els seus enregistraments són aclamats regularment. Oberlinger ha ofert recitals com a solista als principals auditoris i festivals d’Europa, Amèrica i el Japó. Ha estat solista convidada per reconegudes formacions barroques com la London Baroque o Musica Antiqua Köln dirigida per Reinhard Goebel, així com també per orquestres simfòniques com la WDR-Rundfunk-Sinfonieorchester o la Detmolder Kammerorchester.

Dorothee Oberlinger col·labora de manera especialment intensa amb un dels principals ensembles italians, Sonatori de la Gioiosa Marca, amb qui ha actuat per tot Europa. El seu enregistrament conjunt dels concerts d’Antonio Vivaldi ha rebut nombrosos premis de la premsa musical internacional.

Oberlinger dirigeix el seu propi grup, Ensemble 1700, format el 2003, amb qui ha realitzat una gran varietat de projectes relacionats amb la música dels segles XVII i XVIII. L’any 2004, va ser nomenada professora a la reconeguda Mozarteum Academy de Salzburg.

Sobre l’ensemble Zefiro

L’any 1898, els oboistes Alfredo Bernardini i Paolo Grazzi i el fagotista Alberto Grazzi, membres de destacades orquestres barroques, van fundar ZEFIRO, un grup versàtil especialitzat en el repertori del segle XVIII, en concret la música escrita per a instruments de vent. Des d’aleshores, ZEFIRO ha participat als principals festivals europeus i ha ofert també concerts a Egipte, Japó, Corea, els EEUU, Canadà, Argentina, Xile, Uruguay i Brazil.

Els seus treballs discogràfics inclouen les Sis sonates per a dos oboès i fagot de J. D. Zelenka, l’integral de les obres per a ensemble de vents de Mozart, els seus propis arranjaments per a dotze instrumentistes de vent i contrabaix de fragments de tres òperes de Mozart amb llibret de L. da Ponte, els concerts per a oboè, fagot i cordes i els “Concerti per vari strumenti” d’Antonio Vivaldi per a Opus/Naïve. A més, ZEFIRO han rehabilitat obres de dos remarcables compositors de finals del XVIII: Georg Druschetzky i Luigi Gatti, i les seves gravacions de la Música Aquàtica de Händel i Telemann, han consolidat la seva reputació com a orquestra barroca. Enregistraments més recents inclouen música per a vents de Beethoven, el “Divertimenti” per a vents i cordes de Mozart, la música per als focs artificials de Händel i el “Concerti & Ouverture” de J.F. Flasch, tots ells per a Deutsche Harmonia Mundi/Sony Music. Aquesta discografia ha estat premiada amb reconeixements internacionals com el Grand Prix du Disque, el “Premio Nazionale Classic Voice”, l’Editor’s Choice de Gramophone, el “Choc du Monde de la Musique – 2007” i el “Diapason d’Or – 2009”.

ZEFIRO és actualment una referència mundial, conegut pel virtuosisme en les seves actuacions amb instruments històrics. La seva activitat es divideix en tres formacions: el grup de cambra, el grup de vents (Harmonie), i l’orquestra barroca, amb la qual cobreixen gran part del repertori barroc.

OBSESSIÓ VIVALDI: DOROTHEE OBERLINGER

L’AUDITORI [Sala 2 Oriol Martorell]

5 maig 2015

Hora: 20:30h

Preu: 17€

* Preu reduït: 15€/12€