Les tres germanes (Deconstructing Txèkhov) del 23 de març al 17 d´abril, Sala Atrium

1452976630

Les tres germanes (Deconstructing Txèkhov)

José Sanchis Sinisterra / adaptació literària de l’obra oroginal d’Anton Txèkhov

Autor
José Sanchis Sinisterra / adaptació literària de l’obra oroginal d’Anton Txèkhov
Director
Raimon Molins

Companyia
Sala Atrium
Dates
Del 23-03-2016 al 17-04-2016
Funcions
De dimecres a dissabte a les 20.30h Diumenge a les 18.00h

Les tres germanes (Deconstructing Txèkhov)

Les Tres Germanes és una obra que gira entorn de la desil·lusió i la decadència de la classe benestant russa, dotant-la d’una intel·ligent i dinàmica combinació entre tradició i contemporaneïtat. El text original d’ Anton Txèkhov va ser escrit l’any 1900 i l’argument es centra en una família insatisfeta i frustrada, que passa els anys amarrada a les obligacions d’un present desencantat, a l’irònic i nostàlgic record del passat i a la fràgil esperança d’un futur cada cop més inabastable.

José Sanchis Sinisterra redueix l’obra a la seva essència, amb solament tres actrius: la germana gran (Ólia) representa la tradició conservadora; Maixa, desenganyada del seu matrimoni, encarna la tradició que vol alliberar-se; i Irina, la petita, simbolitza el desig de noves expectatives i llibertat. Els altres personatges de l’obra apareixen a través d’un joc de salts: entre el present, el record i la imaginació, entre el relat i la vivència d’aquestes tres dones.

Pels qui coneixen l’obra original, resulta una reescriptura sorprenent, polièdrica i plena de musicalitat, un exercici de funambulista que connecta l’època de l’autor rus amb el nostre món d’avui, mentre que l’espectador que encara no estigui familiaritzat amb ella descobrirà Tres germanes des del batec íntim de les protagonistes.

Les tres germanes (Deconstructing Txèkhov) va ser escrita per José Sanchis Sinisterra expressament com un encàrrec per la companyia Sala Atrium.

Repartiment Olga: Marta Domingo / Irina: Patrícia Mendoza / Maixa: Mireia Trias

Escenografia: Companyia Sala Atrium
Vestuari: Glòria Viguer
Disseny de llums: Raimon Rius
Disseny gràfic: Joan Bacardi

Durada: 1h i 15 minuts aprox

Idioma: Català