Els Guerrers de Xi’an prendran el Teatre Coliseum dins de la seva gira internacional (inaguració 26 de març)

big-ta-bcn-cartelficha-400x570688

Inauguració 26 de març

TERRACOTTA ARMY

Els Guerrers de Xi’an prendran el Teatre Coliseum dins de la seva gira internacional.

Es tracta d’una gran exposició que ja ha recorregut varies ciutats europees, arribant a Barcelona precedida per un gran èxit. Va ser visitada també a Madrid el 2014, on va haver de prorrogar la seva estada gràcies a la gran afluència de públic, que va superar la sorprenent xifra de 100.000 visitants. En el Palau d’Euskalduna de Bilbao va batre tots els rècords del recinte el 2015 sent l’exposició més visitada en la història del Palau.

En paraules de l’escriptor i investigador Javier Sierra, comissari de l’exposició, es tracta d’”un viatge al cor d’una de les troballes arqueològiques més enigmàtiques de la història”. La mostra presenta més de 150 fantàstiques peces, reproduccions amb origen a les troballes del mausoleu Qin Shi Huang. Pren especial rellevància la reproducció de la secció del fossat 1 de la gran excavació de Xi’an escala 1:1, amb més de 80 guerrers acompanya la mostra amb elements interactius de manera que s’incita al visitant a realitzar un impressionant viatge a través del temps. Al voltant de l’excavació, un diorama a tot color del fossat original ens permet imaginar l’enorme mida de l’excavació.

Es poden admirar a més a més, fora del fossat, vuit impressionants reconstruccions de figures humanes d’excel·lent qualitat, més grans que la mida real dels homes de l’època, que representen a homes de diferents estaments: governadors, oficials i guerrers de diverses categories i especialitats, amb cavalls, armes, joies, eines d’ús quotidià i art.

Panells explicatius ens permeten conèixer més sobre l’anomenada “vuitena meravella del món”. Els guerrers de Xi’an van ser declarats Patrimoni de la Humanitat el 1987 i el 2010 els responsables de l’excavació van rebre el Premi Príncep d’Astúries per la seva tasca. Estan a la disposició del públic audioguies que acompanyen el recorregut de l’exposició. La versió en castellà ha estat gravada per Javier Serra.

Completa aquesta exposició un documental cinematogràfic amb la intrigant història del descobriment de l’Exèrcit de Terracota per uns grangers xinesos el març de 1974.

 Web Oficial: www.guerrerosdexian.com