L’Institut del Teatre presenta una mostra amb fotografies d’escena de principis del segle XX Entrada lliure. Del 6 de maig al 25 d’octubre de 2014

Margarida Xirgu 1911. Fotografia AmadeoMargarida Xirgu 1911. Fotografia Amadeoimage001

Margarida Xirgu 1911. Fotografia Amadeo

 

 

 

Els retrats de Pau Audouard es centren en companyies teatrals mentre que Amadeu Mariné fotografia destacats actors i Carme Roldán, Francesca Domènech i actor desconegut. 1 908. Fotografia Audouard

A més de les fotografies l’exposició reuneix objectes de l’època provinents del fons del Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre.

En col∙laboració amb l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona

 

Entrada lliure. Del 6 de maig al 25 d’octubre de 2014

 

Horari: de dilluns a divendres, de 10 a 21 h, i caps de setmana de funció al Teatre Ovidi Montllor o al Teatre Estudi (dissabtes, de 18 a 21 h, i diumenges, de 16.30 a 19 h)

 

El  Centre  de  Documentació  ‐ Museu  de  les  Arts  Escèniques  (MAE)  de  l’Institut  del  Teatre  de  la  Diputació  de  Barcelona  inaugura l’exposició Audouard i Amadeo, fotografies d’escena el proper dimarts 6 de maig a la Sala d’Exposicions de l’Institut del Teatre (Plaça Margarida Xirgu, s/n).

L’exposició,  produïda  per  l’Arxiu  Fotogràfic  de  Barcelona,  presenta  una  selecció de  fotografies  de  Pau  Audouard  (1856‐1919)  i  d’Amadeu  Mariné  (1878‐1935),  dos retratistes de galeria barcelonins, que varen dedicar la seva obra a fotografiar actors i actrius de l’escena catalana durant el primer terç del segle XX.

Els retrats d’Audouard i Amadeo van testificar la renovació i modernització del teatre català, entre el segle XIX i el primer terç del XX. Les especificitats tècniques i retoriques dels respectius registres van contribuir a reforçar una especialització professional, la de la fotografia d’escena, que avui dia segueix tenint una gran difusió i popularitat.

Per a la seva adaptació a l’Institut del Teatre l’exposició s’ha enriquit amb objectes i documents originals d’Adrià Gual i de l’actriu Margarida Xirgu provinents del fons del MAE.