Música

L’International Salsa Festival A ritmo de clave, portarà a Barcelona les millors agrupacions cubanes de salsa del moment (a partir del 5 de maig)

 

f40156_9995f96921bf451fa6409bcebc925b33_mv2_400_02

 

L’International Salsa Festival A ritmo de clave, portarà a Barcelona les millors agrupacions cubanes de salsa del moment

L’orquestra de música popular El Niño y La Verdad obriran el festival el proper dissabte 5 de maig a la Sala Bikini

Entre el 5 de maig i el 5 d’octubre passaran pel festival els grups Havana D’Primera, Mariana & La Makynaria i Maykel Blanco y su salsa mayor

cartell-sense-logos_400

 

 Del maig a l’octubre Barcelona acollirà l’International Salsa Festival A ritmo de clave, un festival que tindrà en cartell les millors agrupacions cubanes de salsa del moment en quatre concerts. A ritmo de clave pretén ser una plataforma a Barcelona i Europa per als músics, artistes i agrupacions musicals del gènere i una oportunitat per a les noves formacions emergents.

El Niño i La Verdad, el primer concert del festival

L’orquestra de música popular El Niño y La Verdad seran els encarregats de donar el tret de sortida al festival el proper dissabte 5 de maig a la Sala Bikini. La formació liderada per Emilio Frías “El Niño”, té l’essència a les arrels de la música popular cubana i actualment està considerada una proposta transcendental, veritable i necessària en el gènere que defensen. L’agrupació enriqueix gèneres com la rumba, el son, la guaracha i la trova. La seva música integra la guitarra amb el clàssic ratllat del so tradicional i el bongo, a més d’una harmonia que fa única la sonoritat del grup. El grup ha rebut una àmplia acollida del públic ballador, que coneix bé els ritmes cubans i sempre gaudeix d’una interpretació espectacular i diferent.

El grup de salsa va ser fundat pel cantant i compositor Emilio Frías el juny del 2013 després de passar per formacions com Tumbao Havana i el Charangón de Elito Revé. Amb aquest nou projecte, Feres va decidir buscar la seva pròpia sonoritat, sota la direcció musical de Pachy Naranjo Jr. i Dayron Ortega. Els tres es van unir amb inquietuds musicals comunes amb l’objectiu de crear un treball diferent.

Entre el maig i el juny del 2016 El Niño y La Verdad van fer una gira d’estiu per Europa, a més d’actuar a Veneçuela.

–       Emilio Frías

Des de petit, Emilio Frías va mostrar una forta vocació per la música i, en particular, pels ritmes tradicionals. Es va presentar en diversos festivals, en els quals va obtenir múltiples premis, un d’ells amb la seva primera formació musical quan només tenia 14 anys. Frías va fer els seus primers passos professionals al costat de Pascual Cabrejas i el seu Tumbao Havana. Després va integrar durant quatre anys l’emblemàtica orquestra Revé, on es va donar a conèixer com sonero i improvisador. Les seves interpretacions es van anar col·locant en les principals llistes d’èxits; entre elles ressalten “El Jala Jala”, “Agua pa´ Yemayá”, “Rumba Matanzas” y “Niña relájate”. El juliol de 2016 el cantautor va presentar el segon disc de la seva agrupació, titulat Más duro.

La millor salsa, de Cuba a la Sala Bikini de Barcelona

Al llarg del festival es podran veure les actuacions de quatre formacions cubanes. Havana D’Primera (6 de juny) és el grup més aclamat pel públic i la crítica del panorama actual, camí de consolidar-se com una de les millors orquestres de música popular ballable de la història musical de Cuba. Alexander Abreu i Havana D’Primera han estat reconeguts amb el Premi de Música Popular Bailable i el Gran Premi Cubadiscos 2015 que constitueixen els més alts guardons a la tasca artística i la qualitat melòdica de l’orquestra a Cuba. També el concert que van oferir durant la 17a edició del WOMEX va ser considerat el showcase més emotiu de la música cubana.

Mariana & La Makynaria (15 de juny) que presentaran el seu darrer disc “Trabajando fino”, on barregen i fusionen les bases sonores de la música popular ballable, amb pinzellades de rap i hip-hop, fet que constitueix el segell inconfusible de la Makynaria. “Trabajando fino” és el tercer lliurament d’aquest espectacle musical de 11 integrants que es va presentar el març del 2017 a Ciutat de l’Havana. Dels 12 temes del disc, 11 d’ells han estat compostos pels seus integrants. El grup ha obtingut nominacions en les últimes edicions dels Premis Luca i al Cubadisco.

Finalment, tancaran el festival el 5 d’octubre Maykel Blanco y su salsa mayor, una de les millors bandes cubanes de l’Havana. Considerat “la màquina musical de cubà”, Maykel Blanco, assumeix el lideratge de la banda el 2005 dedicant tota la seva energia, creació i talent musical, a la música popular cubana i esdevenint, amb pocs anys, un dels principals representants de la música cubana. La formació ha escalat les primeres posicions del panorama musical del país. Maykel Blanco y su salsa mayor han recorregut diversos països, principalment a Europa amb gires internacionals i participant a festivals importants. Entre el 2006 i el 2007, la formació rep a Itàlia el premi de «Millor Agrupació de música popular cubana» i aquest mateix any rep el Premi al Millor concert en viu a París.

Més informació a:

www.aritmodeclave.com
facebook.com/acheentertainments/
Venda d’entrades aquí

El Niño y La Verdad

Facebook: facebook.com/emiliofriasverdad
Web: http://suenacubano.com/el-nino-y-la-verdad/
Escolta’ls aquí
Els temes més escoltats aquí