L’Orquestra Camera Musicae de Tarragona celebra 10 anys amb un concert extraordinari el proper diumenge 6 de març a la Sala de Concerts del Palau de la Música

ocm_10_400Divendres 26 de febrer · 20.30 h · Petit Palau · Palau de la Música Catalana

Diumenge 6 de març · 18.00 h · Sala de Concerts · Palau de la Música Catalana

L’Orquestra Camera Musicae de Tarragona celebra 10 anys amb un concert extraordinari el proper diumenge 6 de març a la Sala de Concerts del Palau de la Música

•La soprano Núria Rial, el baríton Àngel Òdena i el Cor Jove de l’Orfeó Català interpretaran el Rèquiem de Fauré, l’obra amb què va debutar l’orquestra
•Aquest divendres, l’OCM ofereix obres de Schubert i Bártok sota el títol ‘La mort i la donzella’, dins de la programació de la seva 4a temporada al Palau

Barcelona, 25 de febrer de 2016.- L’Orquestra Camera Musicae (OCM) de Tarragona ultima els detalls del seu desè aniversari, que celebrarà el proper diumenge 6 de març a les 18.00 h a la Sala de Concerts del Palau de la Música, amb la soprano Núria Rial, el baríton Àngel Òdena i el Cor Jove de l’Orfeó Català que dirigeix Esteve Nabona com a artistes convidats. Sota la direcció de Tomàs Grau interpretaran el Rèquiem de Gabriel Fauré —l’obra amb la qual l’OCM es va presentar al públic fa una dècada— i la 4a Simfonia de Txaikovski. Es tracta d’una ocasió única per escoltar el baríton tarragoní Àngel Òdena abans que canti Simon Boccanegra al Gran Teatre del Liceu. Serà la primera col·laboració d’Òdena amb l’OCM mentre que Rial participa per segona vegada en una producció de l’Orquestra Camera Musicae.

Una setmana abans, aquest divendres 26 de febrer, a les 20.30 h, el Petit Palau acull el segon concert de la temporada pròpia de l’Orquestra al Palau titulat La mort i la donzella, conduït pel principal director convidat de l’OCM. Jordi Mora dirigirà l’obra homònima de Franz Schubert, amb arranjament de Mahler, seguida del Divertimento op. BB118 de Béla Bartók. Es tracta d’un programa de lluïment per als músics de corda de l’Orquestra, formats a Catalunya i especialitzats en algunes de les principals escoles i conservatoris europeus.

La 4a temporada de l’OCM al Palau de la Música va començar el 30 de gener amb el concert del violoncel·lista basc Asier Polo i acabarà el proper 20 de maig amb l’estrena de La Nit dels Dips de Manel Gil-Inglada, en un doble programa titulat Metamorfosis, que també inclou el Concert per a clarinet i orquestra, op. 57 de Carl Nielsen i Metamorphosen de Richard Strauss.

El preu de les entrades dels concerts de la 4a temporada de l’Orquestra Camera Musicae al Palau de la Música Catalana és de 25€ i 20€ en el cas de la Sala de Concerts i de 15€ en el cas del Petit Palau, a excepció del concert especial d’aniversari (35€ i 25€). Consulteu descomptes i abonaments a través del web del Palau de la Música Catalana: http://www.palaumusica.cat

4a temporada de concerts de l’Orquestra Camera Musicae al Palau de la Música Catalana

CONCERT NÚMERO 2: LA MORT I LA DONZELLA

DIA DEL CONCERT: divendres, 26 de febrer de 2016

HORA: 20.30 h

SALA: Petit Palau

DURADA: 90 minuts (amb pausa)

PROGRAMA:

F. Schubert: La Mort i la Donzella

B. Bartók: Divertimento op. BB118 per a orquestra de corda

Jordi Mora, director

CONCERT NÚMERO 3: EL RÈQUIEM DE FAURÉ i 4a DE TXAIKOVSKI

DIA DEL CONCERT: diumenge, 6 de març de 2016

HORA: 18.00 h

SALA: Sala de concerts

DURADA: 100 minuts (amb pausa)

PROGRAMA:

G. Fauré: Rèquiem

P. Txaikovski: Simfonia núm. 4, op. 36

Núria Rial i Àngel Òdena, solistes

Cor Jove de l’Orfeó Català

Tomàs Grau, director

CONCERT NÚMERO 4: LA MÚSICA AQUÀTICA VISTA PER MASSIMO SPADANO

DIA DEL CONCERT: divendres, 15 d’abril de 2016

HORA: 20.30 h

SALA: Sala de concerts

DURADA: 95 minuts (amb pausa)

PROGRAMA:

G. F. Händel: Música aquàtica

J. Haydn: La passione

W. A. Mozart: Concert per a violí i orquestra núm. 1

Massimo Spadano, violí solista i director

CONCERT NÚMERO 5: 125è ANIVERSARI DE L’ORFEÓ CATALÀ (CONCERT EXTRAORDINARI · FORA D’ABONAMENT · CICLE CORAL ORFEÓ CATALÀ)

DIA DEL CONCERT: diumenge, 8 de maig de 2016

HORA: 18.00 h

SALA: Sala de concerts

DURADA: 110 minuts (amb pausa)

PROGRAMA:

J. Vila i Casañas: Te Deum

J. Vila i Casañas: El mirador

J. Vila i Casañas: Veni Creator Spiritus (estrena)

Marta Mathéu, soprano

Gemma Coma-Alabert, mezzosoprano

Joan Cabero, tenor

Josep-Ramon Olivé, baix

Orfeó Català

Orquestra Camera Musicae

Josep Vila i Casañas, director

CONCERT NÚMERO 6: METAMORFOSIS

DIA DEL CONCERT: divendres, 20 de maig de 2016

HORA: 20.30 h

SALA: Petit Palau

DURADA: 82 minuts (amb pausa)

PREUS PER ZONES: 15€ (preu únic)

M. Gil-Inglada: La Nit dels Dips (estrena)

C. Nielsen: Concert per a clarinet

R. Strauss: Metamorfosis

Miquel Ramos, clarinet solista

José Rafael Pascual-Vilaplana, director

DESCOMPTES I PROMOCIONS:

Abonaments de 5 concerts (excepte el Concert núm. 5 – extraordinari, fora d’abonament)

80€ / 66€ (30% de descompte)

Descomptes i promocions

30% de descompte per als socis del Club Tr3sC

25% de descompte per a: estudiants, socis de Joventuts Musicals, Òmnium Cultural i Revista Musical Catalana, jubilats i aturats

Sobre l’OCM

L’Orquestra Camera Musicae (OCM) de Tarragona, fundada l’any 2006, va néixer en el marc de la companyia d’òpera del mateix nom amb l’objectiu de participar en les seves representacions operístiques. El setembre de 2007 es va presentar al públic en solitari.

D’ençà de la temporada 2008-09, l’OCM organitza la seva pròpia temporada de concerts, amb caràcter estable, on compagina el repertori clàssic amb la descoberta de noves obres i de nous compositors. L’Orquestra va iniciar la temporada 2009-2010 el seu projecte de residència a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, vigent en l’actualitat.

L’OCM ha gaudit d’una gran rebuda per part del públic i ha estat seleccionada per participar en cites de la importància del Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell, el San Miguel Mas i Mas Festival, el Festival de Música de Llívia, el Festival Interludi de Calonge o el Festival de Rialp, entre d’altres. Així mateix ha actuat en sales de concert com L’Auditori de Barcelona, l’Auditorio Nacional de Madrid i el Palau de la Música Catalana, on produeix la seva pròpia temporada de concerts d’ençà de la temporada 2012-2013. Recentment ha realitzat una gira de concerts per diferents ciutats d’Alemanya, Txèquia i Suïssa.

De manera paral·lela a la seva activitat concertística, l’OCM ha enregistrat els discs Mediterráneo, Un conte de Nadal i De Catalunya al món i prepara l’enregistrament de l’òpera Alba Eterna, del pianista i compositor Albert Guinovart.

Des del seu inici, Tomàs Grau n’és el director titular i artístic, i des de la temporada de concerts 2014-15, Jordi Mora és el principal director convidat de la formació.

L’Orquestra Camera Musicae compta amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals i de la Diputació de Tarragona, el patrocini de Repsol i de la Fundació Privada Mútua Catalana i la col·laboració de Munich Sports. És membre de l’Associació Catalana d’Orquestres Professionals.