Màquines que pensen: Possibilitats i dilemes de la intel·ligència artificial, del 24 de novembre al 15 de desembre de 2015 – CCCB – Entrada lliure

image011

 

 

 

 

 

 

Màquines que pensen

Possibilitats i dilemes de la intel·ligència artificial

Del 24 de novembre al 15 de desembre de 2015 – CCCB – Entrada lliure

 

El 24 de novembre arrenca la sisena edició del cicle de conferències Debats ICREA-CCCB, que aquesta tardor proposa una reflexió entorn als límits en l’exploració de la intel·ligència artificial i les possibilitats de superar la intel·ligència humana, amb un desenvolupament propi i, fins i tot, autònom. Al llarg de quatre sessions, científics i experts en biologia evolutiva, lingüística o tecnologia computacional, compartiran els seus coneixements en conferències obertes al públic. El cicle se celebra en el marc de l’exposició “+Humans. El futur de la nostra espècie” que s’exposa al CCCB fins al 10 d’abril de 2016.

Luc Steels, professor d’investigació ICREA a l’Institut de Biologia Evolutiva (CSIC i UPF), inaugurarà dimarts 24 de novembre, al Hall del CCCB, aquest cicle amb la conferència Intel·ligència artificial per la pau o per la guerra?. Què és la Intel·ligència Artificial (IA)? Quina evolució ha experimentat en les últimes dècades? A Amèrica la recerca en IA prové principalment de finançament militar, però, com evoluciona en àmbits com la cerca web o el diagnòstic mèdic? Som a l’era de les màquines intel·ligents? Quins riscos comporta?

El cicle es completa amb conferències d’Arcadi Navarro, de l’Evolutionary Genomics Lab (UPF), Hector Geffner, del departament de Tecnologia (UPF), Mel Slater, de l’Event Lab (UB) i Mavi Sánchez-Vives, de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS).