ActividadesActualidadMúsica

Mischa Maisky, violoncel & Lily Maisky, piano Concert de la Diada Pau Casals 2017(14 de juny)


El proper dimecres 14 de juny a les 20.00 h, el Palau de la Música Catalana acollirà el primer “Concert Pau Casals” de la tercera Diada Pau Casals-Barcelona, que enguany tindrà tres dies de celebració (14, 15 i 16 de juny).

full_inner_page

– Pujarà a l’escenari del Palau de la Musica el violoncel·lista d’origen letó Mischa Maisky, acompanyat de la seva filla Lily Maisky al piano. Mischa Maisky va conèixer el mestre Casals l’any 1973 a Israel i el considera un referent en la seva carrera musical. A la celebració hi assistirà, també, la vídua del mestre, Marta Casals Istomin, que farà un parlament com a vicepresidenta i cofundadora de la Fundació Pau Casals.

Els antecedents de la Diada Pau Casals-Barcelona es remunten al 16 de juny de 1934, dia en què l’Ajuntament de Barcelona el va nomenar fill adoptiu, li va concedir la Medalla de la Ciutat i va posar el seu nom a l’avinguda situada al peu del Turó Park.

L’any 2015 es va dur a terme la primera Diada Pau Casals-Barcelona en commemoració d’aquests fets i en record del gran artista. Un any després, el consistori va institucionalitzar-la i des d’aleshores, ja en la seva 3a edició, se celebra cada 16 de juny i l’organitza la Fundació Pau Casals.

L’any 2011 la Fundació va organitzar un concert d’homenatge a l’artista al Palau de la Música Catalana amb l’objectiu de donar continuïtat a l’estreta relació que va existir entre Pau Casals i el Palau durant la seva vida. El Palau era el lloc d’assaig i actuació de l’Orquestra Pau Casals i l’auditori principal de l’Associació Obrera de Concerts, creada el 1926 pel mateix músic.

Actualment, la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana i la Fundació Pau Casals han signat un conveni de col·laboració que permetrà que cada any, amb motiu de la Diada Pau Casals-Barcelona, se celebri el “Concert Pau Casals”. D’aquesta manera es mantindrà viu el record d’aquesta figura i el seu vincle amb l’espai de concerts.


PROGRAMA DEL CONCERT PAU CASALS 2017
14 de juny – 20H – Palau de la Música

J. S. Bach: Suite núm. 2, en remenor, BWV 1008
R. Schumann: Fantasiestücke, op. 73
M. de Falla: “Suite populaire espagnole” (de Siete canciones populares españolas), El Paño Moruno, Asturiana, Jota, Nana, Canción, Polo.
I. Albéniz: “Tango” de la Suite España, op. 165-2
G. CassadóRequiebros
A. Piazzolla: Le grand tango

La venda d’entrades ja està disponible a la pàgina www.palaumusica.cat o a les taquilles del Palau de la Música Catalana.