Moviments Granados a La Pedrera (12 de febrer)

01-destacat-enric-granadosLa Pedrera: Moviments Granados

Moviments Granados a La Pedrera

Divendres 12 de febrer, 19h i 20.30h

Un espectacle singular de producció pròpia concebut expressament per a La Pedrera i dirigit per Xavi Bové, en el que es representen visualment peces d’Enric Granados mitjançant l’anàlisi del so dels instruments interpretats en directe i del moviment del director musical. Un espectacle a la façana de La Pedrera que uneix harmònicament la llum, la música i l’arquitectura i que és a la vegada un homenatge al gran compositor català, Enric Granados, en el context de les celebracions del centenari de la seva mort.

Aquest espectacle és també una experiència interactiva participativa on el públic, després de cada projecció, podrà prendre el lloc del director i “fer moure” La Pedrera amb la interacció dels moviments del propi cos amb la llum que es projecta a la façana.

Una sorprenent i innovadora experiència artística interactiva a través de la tecnologia que juga també amb les textures plàstiques de l’arquitectura de Gaudí.

D’aquesta manera la Fundació Catalunya-La Pedrera es suma per segon any consecutiu al Festival LLUM BCN -circuït d’instal·lacions lluminoses en què conflueixen la tradició, l’art i la tecnologia que té lloc dins les festes de Santa Eulàlia- i organitza aquest espectacle amb la voluntat de tornar a posar al calendari d’activitats culturals de la ciutat de Barcelona una cita artística que posa en valor el patrimoni gaudinià, amb una proposta trencadora, dins la seva línia de projectes de foment de la recerca creativa i de suport al talent musical.

Divendres 12 de febrer, dos passis: 19 h i 20.30 h

Durada: 15 minuts

Assistència lliure.

Més informació sobre l’espectacle

Segueix-nos a #MovimentsGranados #LaPedrera @catfundacio

XAVI BOVÉ

Director artístic

Xavi Bové, Lleida, 1978. De formació tècnica com a Enginyer de Telecomunicacions, ben aviat va donar el salt a l’expressió artística, sempre cercant crear ponts entre disciplines artístiques, principalment visuals i musicals. En aquest recorregut ha dirigit nombrosos directes d’òpera, concerts i recitals des del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, ha firmat la direcció artística de les posada en escena de bandes musicals (tant pop, com rock com electrònica), ha creat anuncis, videoclips i peces de videoart així com projeccions en directe per a esdeveniments musicals sobre superfícies no convencionals, com arbres, avionetes, cotxes, globus, etc.

És director artístic de FIMG, Festival Internacional de Màpping de Girona. A banda, és constant investigador sobre les relacions entre les emocions i les matemàtiques, així com els estímuls i els sentits, el conegut efecte sinestèsic.

Els seus projectes li han reportat una llarga llista de premis i reconeixements, com millor DVD internacional de l’any per l’òpera Le Grand Macabre concedit per la crítica francesa. Recentment també ha estat guardonat amb el 2n premi en el Festival Internacional de Mapping de Girona per l’obra “El cicle de la vida” de música i imatge a temps real.

www.xavibove.com

Crèdits:

Projecte: Fundació Catalunya-La Pedrera

Director artístic: Xavi Bové

Violí: Joel Bardolet

Violoncel: Oriol Prat

Piano: Carles Marigó

Direcció musical: Raúl Patiño

Producció visuals: Playmodes

Responsable tècnic: Eloi Maduell

Arquitectura aplicació: Miquel A. Soler

Visuals: Nacho Cossío

Moviment: Eduard Frigola

Anàlisi d’àudio: Eduard Frigola, Miquel A. Soler

Disseny de so: Santi Vilanova

Grafismes: Gerard Vallverdú

Models 2D: Marta Barnolas

Equip tècnic: BLOCK

Agraïments:

ESMUC i ICUB