Neix El Poble a escena, el primer cicle d’arts escèniques al Poble Espanyol del 13 d’octubre al 10 de novembre

Neix El Poble a escena, el primer cicle d’arts escèniques al Poble Espanyol

  • Guillem Albà, Les Impuxibles i La Conquesta del Pol Sud són algunes de les companyies que passaran per l’escenari de l’Hivernacle del recinte, ubicat a la Plaça Major, amb propostes de teatre, dansa i circ
  • Les funcions tindran lloc els dimecres de tardor del 13 d’octubre al 10 de novembre
  • Amb l’estrena d’aquest cicle, el Poble Espanyol inicia el seu camí en l’àmbit de les arts escèniques i referma el seu compromís i objectiu de consolidar-se com a equipament cultural de referència a Barcelona

Barcelona, 30 de setembre de 2021 – Aquesta tardor, el Poble estrena el cicle d’arts escèniques El Poble a escena. Els dimecres al vespre, a partir del 13 d’octubre i fins al 10 de novembre, la Plaça Major del recinte acollirà cinc espectacles de creació catalana i de disciplines i temàtiques diverses, a càrrec de companyies reconegudes. Teatre, dansa i clown, entre d’altres, integren la programació d’aquest cicle que el Poble Espanyol inaugura amb l’objectiu de fer un pas més en la seva aposta per oferir propostes culturals durant tot l’any al públic local i, alhora, donar suport a la cultura en totes les seves vessants. Es tracta d’espectacles ja estrenats que d’aquesta manera es poden tornar a veure a Barcelona.

Les entrades per aquestes funcions es poden adquirir ja a través del web www.poble-espanyol.com a partir de 17€ (amb promoció especial per a les 200 primeres localitats a 14€) i inclouen la visita a tot el recinte del Poble Espanyol.

Clown, música, teatre i dansa en un nou escenari a Barcelona

El tret de sortida d’El Poble a escena anirà a càrrec de Nadia (2015), un documental escènic de la companyia La Conquesta del Pol Sud que explica la història real de la seva intèrpret, l’afganesa Nadia Ghulam, que va sobreviure al règim dels talibans sota una identitat masculina durant gairebé 10 anys. Es tracta d’un punyent relat de vida que la Nadia pot tornar explicar, ara al Poble Espanyol, i que va obtenir un gran èxit al Festival Internacional New Drama de Berlín l’any 2015.

El cicle continuarà el 20 d’octubre amb Marabunta, el primer espectacle de creació pròpia de Guillem Albà & The All In Orchestra, un enèrgic show de clown acompanyat de música en directe. Albà, un dels referents de l’humor i el clown modern a Catalunya, torna a oferir aquest espectacle boig, a la ciutat comtal, que té un objectiu clar: que el públic es diverteixi. Cançons pròpies, gags absurds i un cabaret sense sentit són les claus d’aquesta esbojarrada proposta.

El 27 d’octubre serà el torn de Des-espera, una creació de Les Impuxibles, protagonitzada per Ariadna Peya i Helena Gispert a partir del disc de Clara Peya, AA (Analogia de l’A-mort, 2019. Satelite K©). Dues intèrprets viatgen a través de la música dibuixant escenes amb el cos, el gest i la paraula. Un proposta intensa que mostra la fragilitat i la fortalesa a través d’una poètica despullada, enèrgica i personal.

Ocaña, reina de las Ramblas, amb l’espectacular transformació de Joan Vázquez i la dramatúrgia i la direcció musical de Marc Rosich, ocuparà l’escenari del Poble el 3 de novembre per retre homenatge al pioner de la “performance” a la Barcelona preolímpica. L’espectacle, que es representarà en format concert a ritme de cobla, suposa un commovedor repàs de la intensa vida i la tràgica mort d’Ocaña i un viatge a la Barcelona dels anys 70 i principis dels 80. Al 2019 va rebre els premis Teatre Barcelona com a millor espectacle musical i millor actor de musical.

Tancarà El Poble a escena Lo nuestro, de Flyhard Produccions, la proposta més purament teatral del cicle. Estrenada l’any 2019 i òpera prima d’Eu Manzanares, es tracta d’un espectacle fresc i honest. El text va ser seleccionat en una convocatòria de la Sala Flyhard entre un centenar de propostes. Ara, els intèrprets Paul Berrondo, Eli Iranzo, Pau Poch i la mateixa Eu Manzanares comencen la seva gira a Barcelona i tornen a representar aquesta història de família explicada en clau d’humor i que, alhora, fa reflexionar l’espectador.

El Poble, un recinte on la història es troba amb la cultura i l’oci

El Poble Espanyol és un dels equipaments més emblemàtics de la muntanya de Montjuïc i de la ciutat. Amb més de 40.000 m2 i més de 90 anys d’història, el recinte inclou més de 100 edificis que representen l’arquitectura tradicional de tot un país i destaca també pel seu contingut en artesania, art contemporani i tradicions.

Des de ja fa anys, el Poble Espanyol aposta per oferir contingut cultural i de lleure per a totes les edats, i aquest objectiu s’ha intensificat arran de la crisi sanitària. Malgrat les dificultats, el recinte ha decidit mantenir-se en el compromís d’oferir activitats culturals i d’oci per a tots els públics en un espai monumental i segur únic a Barcelona.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Programació:

NADIA (cia. La conquesta del Pol Sud)
Dimecres 13 d’octubre de 2021, 20:30h

MARABUNTA (cia. Guillem Albà)
Dimecres 20 d’octubre de 2021, 20:30h

DES-ESPERA (cia. Les Impuxibles)
Dimecres 27 d’octubre de 2021, 20:30h

OCAÑA Reina de las Ramblas
Dimecres 3 de novembre de 2021, 20:30h

LO NUESTRO (Flyhard Produccions)
Dimecres 10 de novembre de 2021, 20:30h

Preus

ZONA A = 19€
ZONA B = 17€ (200 primeres entrades aquesta zona: 14€)  L’entrada inclou la visita al Poble Espanyol abans de l’espectacle.

Més informació a www.poble-espanyol.com