Obskené, companyia resident de la Sala Beckett, presenta com a resultat d’aquesta residència el seu nou espectacle De carenes al cel.

Obskené, companyia resident de la Sala Beckett, presenta com a resultat d’aquesta residència el seu nou espectacle De carenes al cel.

de-carenes-al-cel-1-1

 

 

 

 

 

“Anar de carenes al cel” és una expressió marítima catalana per designar el fet de navegar amb les carenes o quilla (volum sumergit del vaixell) cap amunt.

L’espectacle se situa en un territori creatiu mixt. La dramatúrgia d’Albert Boronat i Judith Pujol s’ha generat al voltant de materials i experiències dels propis intèrprets i la seva relació amb el Mediterrani. El resultat d’aquesta recerca és un artefacte composat per text, projeccions i música en directe, que proposa un punt de trobada entre la tradició i la contemporaneïtat. D’aquí emergeixen noves reflexions sobre la nostra realitat, i qüestionen la nostra relació amb temes universals com la història, el gènere o la mort.

De carenes al cel forma part del cicle Mar de Miralls. Fluxos de migració a la Mediterrània.

Aquest espectacle projecta imatges que poden ferir la sensibilitat dels espectadors.

Sinopsi

El mar es presenta com a tema però paradoxalment com a tema és inabastable. És potser per això que la nostra relació amb el mar sovint esdevé una relació de sospita. Podem seure durant hores i hores a la riba i observar-lo amb atenció esperant al final de cada onada que la següent ens porti una resposta. Tant se val, perquè el mar és el lloc on el tot es camufla de paisatge. Aquest espectacle aposta precisament perquè cadascuna de les nostres mirades sobre aquest abisme és en si mateixa una possible resposta, perquè les nostres preguntes, decisions i pors estan habitades ja per cada mite i per cada vivència, per cada dansa i cada rèquiem, per cada estadística i per cada cos sense vida jaient a la sorra… De carenes al cel és una petita mostra d’aquestes possibles mirades. Una mostra forçosament construïda sobre sospites i no sobre respostes. Sorgeix de la nostra època, un temps en el què Dionís ha estat segrestat i fins i tot les nostres ja velles sirenes canten desafinades.

La companyia Obskené

La companyia Obskené, fundada el 2008, treballa amb ganes d’arriscar en projectes de creació innovadors. Per a ells, la creació es basa en l’exploració de les diferents disciplines que formen les arts escèniques, entenent-les com un autèntic treball en equip. Obskené es refereix a obscè, paraula que en la seva arrel grega vol dir fora (ob-) d’escena (-scè). La companyia Obskené vol mostrar en escena allò que fins ara s’ha amagat darrere el teló de fons. Busquen una creació obscena, descarada i contemporània.

Dramatúrgia: Albert Boronat i Judith Pujol
Direcció: Judith Pujol
Intèrprets: Ilona Muñoz, Riad Ahmed, Alba Sotorra, Marcel Bagés, Àlex Guitart

Escenografia: Xesca Salvà
Il·luminació: Dani Sánchez
Vestuari: Giulia Grumi
Composició musical: Marcel Bagés i Àlex Guitart
Audiovisuals: Alba Sotorra
Muntatge audiovisuals: Pau Galan
Disseny de so: Efrén Bellostes
Cap tècnic: Víctor Peralta

Ajudant de direcció: Andrea Ariel
Assistent: Antonio Requena
Producció: Nuri Santaló
Disseny gràfic i comunicació visual: Marc Pallarès

Un espectacle d’Obskené en coproducció amb la Sala Beckett.

Amb el suport de l’Institut Europeu de la Mediterrània.

Amb la col·laboració de les bodegues EmpordàliaMas Comtal i Buil & Giné.