Ohlalà! El Festival de Cinema Francòfon de Barcelona està d’aniversari! de l’1 al 8 de març, celebra la seva cinquena edició a Barcelona.El certamen, que tindrà lloc de l’1 al 8 de març, celebra la seva cinquena edició a Barcelona.
El Festival amplia les sales incloent els cinemes Girona a la ja habitual seu principal, l’Institut Français de Barcelona.
Més de vint llargmetratges i una selecció de curtmetratges en col·laboració amb FILMETS componen la programació d’aquesta nova edició.
https://www.ohlalafilmfestival.com/
#Ohlala2023

Ohlalà! Festival de cinema francòfon de Barcelona estrena el cartell del seu cinquè aniversari. El Festival, creat l’any 2018, té per objectiu donar a conèixer el millor del cinema francòfon recent, subtitulat en castellà o català, amb una selecció d’obres inèdites presentades en alguns dels principals festivals internacionals.

La programació d’enguany està formada més de vint propostes de diferents països. Entre elles hi trobem produccions franceses, coproduccions amb Bèlgica i Suïssa, una pel·lícula d’origen marroquí i una canadenca. A més d’abordar diferents formats que van des del documental fins l’animació.

Una de les novetats de la cinquena edició, que recupera les dates originals i la ‘normalitat’ pre-pandèmica, és la incorporació dels Cinemes Girona com a sala de projeccions. Aquesta nova seu acollirà la graella del Festival juntament amb el tradicional auditori de l’Institut Français de Barcelona.

El 2023 també és l’any on es consolida la col·laboració amb FILMETSBadalona Film Fest, Festival Internacional de Curtmetratges. Es projectarà una nit de curtmetratges francòfons.
Igual que en edicions anteriors es lliuraran tres premisPremi del JuratPremi del Jurat Jove Premi del Públic.
Premi del Jurat. Format per professionals de diferents àmbits del sector cinematogràfic.
Premi del Jurat Jove. L’integren joves de Barcelona entre els 18 i els 25 anys. Premi del Públic, el votaran els assistents.


AVANÇ DE PROGRAMACIÓ

Nos Franginsde Rachid Bouchareb. França i Algeria, 2022 / 92′ / Drama 
Basada en fets reals, un relat potent sobre la violència policial a França i el duel de les famílies afectades.Abdel Benyahia és assassinat per un policia begut en un suburbi parisenc. Diverses hores més tard, Malik Oussekine és perseguit i assassinat a cops per tres agents. Les forces policials i el govern s’uneixen per a encobrir la mort d’Abdel i desacreditar a l’home assassinat. Mentre una revolta amenaça amb sorgir entre una població agitada per l’assassinat de Malik al cor de París, les famílies de totes dues víctimes s’esforcen per comprendre que és el que realment va passar aquesta nit.

Secció Oficial Cannes Première – Cannes Film Festival 2022

Annie Colère, de Blandine Lenoir. França, 2022 / 119′ / Drama
Inspirada en fets reals. Un homenatge a les dones que van lluitar pel dret a
l’avortament legal i segur a la França dels anys 70.Inspirada en fets reals. Gener de 1974. Annie, obrera i mare de dos fills, es queda embarassada accidentalment, la qual cosa la porta a integrar el Moviment per la Liberalització de l’Avortament i de l’Anticoncepció (en francès, MLAC), format per metges i dones que practiquen avortaments il·legals. A poc a poc, Annie s’unirà a la seva batalla, la qual cosa li donarà un nou significat a la seva vida.

Secció Piazza Grande – Festival de Locarno 2022
page3image36681408
Mon Légionnaire, de Rachel Lang. França, 2022 / 106′ / Drama
Allò que menys s’ha vist d’una pel·lícula de guerra: la retaguarda. Una
immersió gairebé documental al dia a dia de les famílies dels legionaris.


Venen de tot arreu del món però tenen una cosa en comú, pertanyen a la «legió estrangera francesa», la seva nova família.
Aquest drama militar protagonitzat pels grans Louis Garrel i Camille Cottin ens acosta a les històries dels homes que marxen a les batalles però, sobretot, de les dones que els esperen.

Quinzaine des cinéastes – Festival de Cannes 2021

page4image36438592
Ohlalà! Festival de Cinema Francòfon de Barcelona compta amb el suport de Institut Français de Barcelona, Wallonie Bruxelles international, Oficina de Québec a Barcelona, Consolat General de Suïssa, Unifrance, Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya – Departament de Cultura, Generalitat de Catalunya – Política Lingüística, Catalunya Film Festivals, M&B Advocats, Crystal Finance (pròximament Laplace), NUUB, Hotel Majestic, Sncf, Fnac, Cinemes Girona, Bande à part Escola de cinema, Filmin, Filmets, Festival Protesta de Vic, Veig Productions, Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Equinox Ràdio.

Ohlalà! Festival de Cinema Francòfon de Barcelona és el primer festival de Barcelona dedicat al cinema francòfon i pren el seu nom de la característica expressió francesa que s’utilitza per a expressar sorpresa, nostàlgia o alegria i al·ludeix a la màgia del cinema i a la varietat d’emocions que aquest és capaç d’evocar en l’espectador.

https://www.ohlalafilmfestival.com/