‘OTELLO’ DE VERDI DÓNA EL TRET DE SORTIDA A L’ANY SHAKESPEARE AL LICEU (del 21 de gener al 2 de febrer 2016) Gran Teatre del Liceu

banner‘OTELLO’ DE VERDI DÓNA EL TRET DE SORTIDA A L’ANY SHAKESPEARE AL LICEU

 

 

José Cura torna al Gran Teatre per encarnar el gelós protagonista, rol que alterna amb Carl Tanner i Marc Heller

El Liceu dóna el tret de sortida a l’any Shakespeare amb Otello de Verdi, una òpera en quatre actes basada en el drama de l’autor britànic i amb llibret d’Arrigo Boito. José Cura -21, 26 i 29/01 i 01/02- encarna el gelós protagonista, paper que ja va interpretar a l’estrena de la producció a la Deutsche Oper Berlin. Els tenors Carl Tanner – 27 i 31/01 i 04 i 07/02- i Marc Heller -5/02- s’alternen amb Cura en el rol del personatge. Les sopranos Ermonela Jaho -21, 26 i 29/01 i 01 i 07/02- i Maria Katzarava -27 i 31/01 i 04 i 05/02- cantaran el rol de Desdemona, esposa d’Otello, i els barítons Marco Vratogna i Ivan Inverardi com a Jago. Estrenada el 1887 al Teatro alla Scala de Milà, Otello feia 10 anys que no es representava al Liceu on s’ha vist més de 150 vegades.

Otello de Verdi s’estrena el 21 de gener sota la direcció musical de Philippe Auguin amb l’Orquestra Simfònica del Liceu i romandrà en cartell fins el proper 7 de febrer. Andreas Kriegenburg dirigeix una posada en escena realista que s’ubica en un camp de refugiats on es desenvolupa la tràgica història d’amor i enganys entre els protagonistes. En aquesta ocasió, el Cor del Teatre compta amb el suport del Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers amb el director Josep Vila al capdavant, que reforcen l’energia d’aquesta producció amb una escenografia majestuosa -que incorpora 85 llits- amb unes dimensions de 20m d’amplada i 8 d’alçada.

En el 400 aniversari de la seva mort, el Gran Teatre aborda l’any Shakespeare amb una sèrie d’òperes basades en les obres del bard. Otello de Verdi parteix del seu Othello, reflectint probablement amb més fidelitat la idea de Shakespeare. Aquesta òpera es combina durant el mes de febrer amb la versió de Rossini, també programada al Liceu, que interpretarà Gregory Kunde en versió de concert. I Capuleti e i Montecchi de Bellini, basada en l’universal Romeu i Julieta, és podrà veure durant maig i juny al Teatre amb la proposta escènica de Vincent Boussard i la direcció musical de Riccardo Frizza.