Ovidi Montllor: 20 anys de vacances (10 de març)

Ovidi Montllor: 20 anys de vacances

sv059cu001

 

 

 

 

 

 

El 10 de març, farà 20 anys justos que se’n va anar Ovidi Montllor, i el festival BarnaSants commemora l’efemèride reivindicant la figura de l’artista

Un programa especial d’El Matí de Catalunya Ràdio recordarà la figura del cantautor d’Alcoi

Crític, mitjà col·laborador del BarnaSants, publica demà un reportatge d’investigació firmat per Feliu Ventura

A les 20:30 al Mercat de les Flors tindrà lloc Homenatge a T, obra de teatre de la companyia d’Alcoi La Dependent que conjuga poesia, música i imatge

Barcelona, 9 de març de 2015.

Demà farà 20 anys justos que Ovidi Montllor se’n va anar de vacances i el Festival BarnaSants segueix reivindicant la seva figura. Demà, dia 10 de març, diverses iniciatives commemoraran l’efemèride.

Des de primera hora del matí, el programa El Matí de Catalunya Ràdio ha preparat un programa especial que s’emetrà en directe des del Casinet d’Hostafrancs de Barcelona, un dels escenaris del BarnaSants. L’espai dirigit per Mònica Terribas parlarà del llegat del cantautor d’Alcoi en una conversa amb Pere Camps, director del BarnaSants, i en una taula rodona amb l’escriptor alcoià Jordi Tormo, autor del llibre Ovidi Montllor, un obrer de la paraula; Feliu Ventura, Quico Pi de la Serra i Jana Montllor, filla de l’Ovidi. El programa també analitzarà l’auge dels grups valencians, amb actuacions de Feliu Ventura, d’Hugo Mas i Arthur Caravan, i dels grups Batà, Zoo i Auxili.

També el digital Crític, que basa el seu contingut en el periodisme d’investigació, s’ha sumat a recordar la figura d’Ovidi Montllor. Demà publica un reportatge en clau de crònica literària que inclou fotos i material inèdit, i que ha dut a terme al llarg dels darrers mesos el cantautor de Xàtiva Feliu Ventura. Els subscriptors del mitjà podran llegir-lo a partir de demà a www.elcritic.cat, i el reportatge serà obert el divendres 13.

El vespre del dia 10, se celebrarà a la sala del Mercat de les Flors que porta el nom d’Ovidi Montllor Homenatge a T, un espectacle multidisciplinari que conjuga poesia, música i imatge, de mà de la companyia d’Alcoi La Dependent. Un còctel poètic que pren com a base la coneguda cançó d’Ovidi Montllor Homenatge a Teresa.