PARAULES D’AMOR (del 11 de novembre al 6 de desembre) La Seca-Espai Brossa

6b7d883f-ee7a-46fa-b19a-8d242b2c790c

 

 

 

 

 

 

PARAULES D’AMOR

 

 

Dramatúrgia

Joan Ollé

Direcció

Joan Ollé i Iban Beltran

Intèrprets

Cristina Arenas, Blanca Garcia Lladó i Laura Pujolàs

 

Joan Ollé vol dedicar el muntatge a Sebas Brosa, Joan Capri, Sara Dantí de Pereña, Salvador Espriu, Pompeu Fabra, Maria Francisca Freixas, Oriol Gaspar, Josep Lluís Núñez, Begonya Pelegrín, Joaquim Maria Puyal, Quicu Romeu, Santiago Rusiñol, Ferran Toutain, Emili Vilanova, l’abualíta Ulises…
i, d´una manera molt especial, a Joan Barril.

del 11 de novembre al 6 de desembre

Una adaptació teatral del «Diccionari Tóntu (Elogi del barbarisme i altres barbaritats de la parla catalana)»

 

SINOPSI

“Paraules d´amor” és una adaptació teatral del “Diccionari Tóntu (Elogi del barbarisme i altres barbaritats de la parla catalana)”.

El títol ja insinua les intencions: retre homenatge a les moltes maneres de parlar el català -no sempre conforme a les normes de l´Acadèmia- dels nostres avis, pares, nosaltres mateixos i els nostres fills. Treurem a passejar aquestes paraules com altives i altius models desfilant per la passarel·la de la llengua i la memòria.
No deixa de ser curiós que Catalunya, que ha exhibit reiteradament la seva llengua com a gran signe d´identitat, sigui, sense cap mena de dubte, el país d’Europa i part de l´estranger que, per convivència amb el castellà, pitjor la parla amb respecte a la normativa vigent.

JOAN OLLÉ
Joan Ollé és un dels nostres creadors i directors d’escena més significatius per la seva trajectòria, sensibilitat i poètica personal.
Joan Ollé va fundar l’any 1974 Dagoll-Dagom i, des d’aleshores, ha posat en escena, entre d’altres, els textos següents: À la ville de.. Barcelona, de Joan Ollé; Hélade per a la inauguració del Festival Mérida 2012; Esperant Godot, de Samuel Beckett; El Cafè, de Carlo Goldoni; El jardí dels cinc arbres, sobre textos de Salvador Espriu; El quadern gris, sobre textos de Josep Pla; The Time of the Doves, de Mercè Rodoreda (con Jessica Lange); Yvonne, princesa de Borgonya, de Witold Gombrowitz; Coral Romput, de Vicent Andrés Estellés; Soldados de Salamina, de Javier Cercas o Doña Rosita la soltera o el lenguaje de las flores, de Federico García Lorca.

PARAULES D’AMOR a la sala Leopoldo Fregoli de La Seca – Espai Brossa el dimecres 11 de novembre a les 20:00h., i estarà en cartell fins al 6 de desembre.