Pares normals la comèdia musical en català d’Els Amics de les Arts, Marc Artigau i Minoria Absoluta, arriba al Teatre Poliorama el 18 de novembre

  
Fotografia de ©David Ruano

Pares normals’ s’estructura a partir de 13 cançons inèdites compostes per Els Amics de les Arts

El musical, dirigit per Sergi Belbel i amb coreografia de Marta Tomasa, està protagonitzat per Enric Cambray i Júlia Bonjoch

Les funcions començaran el 18 de novembre i l’estrena oficial serà el 29 de novembre al Teatre Poliorama. Hi haurà dues pre-estrenes matinals al Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet el 12 i 13 de novembre

Barcelona, 11 de novembre de 2022 – Els Amics de les ArtsMarc Artigau Minoria Absoluta presenten el proper 18 de novembre la seva primera comèdia musical conjunta, Pares normals, al Teatre Poliorama de Barcelona. L’espectacle, dirigit per Sergi Belbel, celebrarà la seva estrena oficial el 29 de novembre i tindrà dues pre-estrenes matinals al Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet, els dies 12 i 13 de novembre a les 12h.

La música de l’espectacle és obra d’Els Amics de les Arts que han compost 13 cançons inèdites que seran interpretades pels actors i actrius de l’espectacleCrec que podria odiar-te és l’única cançó del musical que la banda ha fet pública fins al moment, una peça plena d’energia que fa de les contradiccions romàntiques una festa i que ja acumula milers de reproduccions a les plataformes digitals.

Una trobada en un concert del grup al Palau de la Música Catalana l’any 2018, va ser el detonant que els va portar a decidir crear un espectacle de teatre musical amb l’equip de Minoria Absoluta. Després de quatre anys de feina, Els Amics de les Arts són més a prop que mai de complir un dels seus grans projectes i motivacions: fer un espectacle musical. La sensibilitat de les històries que conté la seva discografia ha estat el punt de partida per fer realitat un musical de nova creació en llengua catalana i amb vocació d’arribar a tots els públics.

A la idea inicial de la banda s’hi ha sumat el talent de Marc Artigau, que al llarg de la seva carrera professional ha treballat amb Julio Manrique (Les tres germanes, premi Max a la millor adaptació 2021), amb Oriol Broggi (Al nostre gust, premi de la crítica a la millor adaptació 2015) i amb Àngel Llàcer i Manu Guix al musical El Petit Príncep.

Minoria Absoluta ha estat clau per poder tirar endavant Pares normals, que compta amb la coreografia de Marta Tomasa i un elenc format per Enric CambrayJúlia BonjochAnnabel TotusausAlbert PérezLucía TorresAnna HerebiaBernat Cot Víctor Gómez. Els acompanyaran en directe quatre músics: Joan Martorell (piano), Vicens Martín (guitarra), Anna Fusté (baix) i Laia Fortià (bateria).
Una història de retrobaments i reconciliacions

L’obra tracta, amb ironia i sentit de l’humor, temes universals i profunds com per exemple la manera en què les persones encaixen la mort dels éssers que estimen quan els deixen abans d’hora. També parla de la recerca de la identitat i de la importància de la imprevisibilitat de l’amor en les nostres vides, és a dir, del joc de l’amor i l’atzar. Però per sobre de tot pretén ser una història de retrobaments i de reconciliació amb la vida.
La història de Pares Normals, situada en l’actualitat, tracta l’amor en la seva vessant més tràgica, però també parla de l’amor pels altres i de l’amor inesperat que assalta quan menys es busca. Finalment, el musical també posa sobre la taula les dificultats que comporta per als vius el fet de morir-se en una societat de consum i capitalista, que fa de les defuncions un negoci.

L’Aran (Enric Cambray) és el protagonista de l’espectacle. Es tracta d’un noi d’uns trenta anys que decideix que, davant la dificultat d’entendre el món igual que els seus pares, s’ha de muntar la seva vida a milers de quilòmetres de distància d’ells. És advocat i viu a Chicago amb la seva parella, la Nora (Lucía Torres), amb qui està a punt de casar-se, una notícia que decideix donar als seus pares en persona en un viatge llampec a Barcelona.
El dia que decideix viatjar a Barcelona, un accident inesperat trenca els seus plans i fa que l’Aran hagi de replantejar-se tota la seva existència. Aleshores, comença un viatge ple d’aventures que el portarà més lluny del que mai hauria imaginat. En aquest recorregut inesperat coneix la Laia (Júlia Bonjoch), una noia amb qui té moltes més coses en comú del que sembla a primera vista.

Pares normals es podrà veure al Teatre Poliorama des del 18 de novembre i fins al mes de febrer de 2023. 

Les entrades ja estan a la venda a https://www.teatrepoliorama.com/ca/programacio/c/187_pares-normals.html

http://www.paresnormals.cat/