Parking Shakespeare torna aquest 2016 amb Les Males Persones, del 18 de gener al 6 de febrer

portadawebParking Shakespeare torna aquest 2016 amb Les Males
Persones, del 18 de gener al 6 de febrer

• Versió lliure de Carles Mallol sobre Els bandits, de Friedrich Schiller
• La companyia es manté fidel a la seva aposta per localitzacions no teatrals i estrenarà Les males persones a la sala d’exposicions del Parc Sandaru
• Amb aquesta quarta estrena es consolida el projecte Parking d’hivern, que complementa les estrenes d’estiu de la companyia.

 

 

. Ja és tradició: a l’hivern torna Parking Shakespeare. El 18 de gener de 2016 la companyia estrenarà Les males persones, consolidant el seu repertori dramàtic en els moments més freds de l’any i en localitzacions no teatrals a través del projecte Parking d’Hivern, que compleix 4 anys.

El projecte ofereix teatre amb entrada gratuïta més enllà de l’estiu, presentant obres d’altres autors. De manera que Parking Shakespeare creix i es fa gran. De l’estiu a l’hivern. De la calor al fred. De la comèdia al drama. D’un autor clàssic a un de contemporani. Sempre seguint amb la seva filosofia: les ganes d’apropar la cultura a tothom. I sempre apostant per diferents dramaturgs i per les possibilitats que donen els espais no convencionals.

Aquest any el director convidat és Carles Mallol, qui s’ha atrevit amb una adaptació lliure d’Els bandits de Friederich Schiller. El resultat és Les males persones, un muntatge on el dramaturg se centra en la revolució que emprenen els seus personatges contra ells mateixos.

En paraules de Mallol:

A “Els bandits”, Schiller dibuixa un món on els homes es revolucionen davant d’un entorn que no els obre prou les portes. I en aquest retrat, l’autor passa clarament per diversos universos: la família, les lleis, la religió i les passions humanes. A Les males persones, la versió que n’hem fet amb els Parking Shakespeare, els personatges sobretot es revolucionen contra ells mateixos. Karl es troba immers en una lluita que no és clarament la seva i buscarà forces d’on pugui per convertir-se en un bandit, en un terrorista, en un home que pot canviar el món, malgrat mai no hagués dit que ho faria. Però està clar que no s’hi sent còmode, que sap que hauria de lluitar amb dents i ungles però que segurament no les té prou afilades. I en el seu camí cap a la revolució, s’ajunta amb certs individus que entenen aquesta lluita de maneres molt diferents i per tant la cosa tampoc no acaba de quallar. I és que la revolució, està clar, no és una opció fàcil i més d’un es pot rendir pel camí. El seu germà Franz, fins i tot, que no té por d’erigir-se com un destructor implacable, sense moral, sense fre, s’acaba adonant que sota la seva cuirassa també hi ha un cor que el fa dubtar, que el fa estimar, cosa que no s’esperava, cosa que el fa feble. Potser només en l’amor d’una dona, en Amàlia, hi ha la llavor d’una veritable evolució, d’un veritable canvi. Allò pel que realment et compromets és de totes totes el germen de la lluita aferrissada. Ningú s’hi deixarà la pell, si no creu fermament que les dificultats del camí valen la pena.

Les males persones s’estrenarà el 18 de gener, i estarà en cartell tres setmanes, fins al 6 de febrer. L’espai escollit és la sala d’exposicions del Parc Sandaru, on al mateix temps s’estaran exposant els quadres de l’artista francesa Claire James Dupain.

Es poden reservar entrades escrivint a reserves.parkingdhivern@gmail.com

FITXA ARTÍSTICA
Autoria i direcció: CARLES MALLOL (Versió lliure d’Els bandits de F. Schiller)
Schwartz: ÒSCAR BOSCH
Amàlia: ESTER CORT
Hermann: PAU FERRAN
Spiegelberg: JOSE PEDRO GARCÍA BALADA
Franz von Moor: Pep Garcia-PasCual
Max von Moor: CARLES GILABERT
Karl von Moor: SANTI MONREAL

Ajudant de direcció: MARTA CORRAL
Espai escènic: ANNA TANTULL
Disseny d’il·luminació: XAVI GARDÉS
Producció, comunicació i premsa: AINA BUJOSA
Fotografia: RICARD SADURNÍ
Direcció artística: PEP GARCIA-PASCUAL

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Parc Sandaru – Carrer Buenaventura Muñoz 21, 08018 Barcelona
Del 18 de gener al 6 de febrer a les 20h (excepte els diumenges i el dimecres 27 de gener).
GRATUÏT