PASSATGE INSÒLIT. EL FESTIVAL ( 23, 24 i 25 D’OCTUBRE DE 2015)

PASSATGE INSÒLIT. EL FESTIVAL

JARDINS DE LA TORRE BALLDOVINA

(SANTA COLOMA DE GRAMENET)

23, 24 i 25 D’OCTUBRE DE 2015

passatgejpg116-600

 

 

 

 

 

 

 

 

QUARTA EDICIÓ DE LA FIRA DE BARRAQUES, ÚNICA EN EL SEU GÈNERE

Passatge Insòlit celebra 10 anys convidant algunes de les companyies més aplaudides de la seva història

El festival de Santa Coloma de Gramenet dedicat a les arts del firaire presenta cinc espectacles de petit format, atraccions artístiques i una exposició

Circusdrome, Manolo Alcántara, Lejo, Ymedioteatro i Ne me tittere pas, L¡Avalot i Antigua & Barbuda, plats forts del cartell

Als Jardins de la Torre Balldovina es podrà veure una atracció mecànica de la companyia Antigua&Barbuda especialment creada per al Passatge: Le Tour Insòlit

Ikea col·labora amb el Passatge Insòlit oferint un espai de lleure dedicat als més petits

Octubre 2015 · Per quart any consecutiu Santa Coloma de Gramenet s’omple de petites carpes, atraccions que funcionen amb energia humana, petits shows inspirats en les barraques de fira, jocs i artilugis. Del 23 al 25 d’octubre, els Jardins de la Torre Balldovina tornen a ser l’escenari de Passatge Insòlit, el festival especialitzat en les arts del firaire, únic a l’estat en el seu gènere. Aquest any es vesteix més de gala que mai perquè celebra el desè aniversari del projecte artístic en el que s’ubica una iniciativa que ha programat espectacles al voltant del món insòlit durant una dècada. Serà, doncs, una edició antològica que acollirà algunes de les companyies més aplaudides de la seva història.

El festival és la tercera i principal proposta que acull Santa Coloma en relació a les arts del firaire, després de les Nits del Passatge (a la primavera) i la programació especial de la Festa Major d’Estiu. Una de les peculiaritats de la proposta és que aposta per petits espais que creen una xarxa, que es relacionen entre ells i que fugen d’un únic espai central. Amb diverses carpes i guinguetes inspirades en les antigues barraques de fira, es convida als espectadors a crear un Passatge Insòlit a la seva mida, transportant-los en un món màgic i convertint els Jardins de Torre Balldovina en un passatge ple d’atraccions fantàstiques i d’il·lusionisme.

Els fenòmens inexplicables, els xarlatans, els endevins, les cases encantades o els autòmats evoquen un espai aturat en el temps i en el qual res és el que sembla. Circusdrome, Manolo Alcántara, Lejo, Ymedioteatro, Ne me tittere pas, Antingua & Barbuda i l’Avalot, són les propostes que podem trobar a la programació d’enguany:

Els holandesos Circusdome amb Bombardo: El hombre bala, faran viatjar a través del temps als espectadors, que aterraran a l’any 1815, quan va tenir lloc la Batalla de Waterloo. Al llarg de l’espectacle, els cavallers de Bombardo, que tenen a les seves mans un canó de la batalla, posaran a prova la capacitat de disparar de l’artilugi.

Són quatre les paraules que defineixen Rudo de la Cía Manolo Alcántara: íntim, precari, arriscat i tendre. A través d’un personatge anomenat Rudo, la companyia proposa a l’espectador una experiència empàtica amb les persones que han conviscut amb la rudesa, l’esforç físic i els reptes personals portats a l’extrem absurd. Un viatge emocional de la mà de la fragilitat de les construccions que realitza el protagonista fruit del desig i la il·lusió.

Amb tan sols dues mans, un fons blau i diversos complements de fusta, la companyia Lejo proposa un nou concepte de teatre de titelles amb Hands up!. Un gran teatre blau serà l’escenari on els diversos personatges, acompanyats de molta música, exhibiran les seves habilitats.

La innovació continua de la mà de la Cía Ymedioteatro. La fusió del teatre de carrer amb el de sala, porta la companyia a presentar Sie7e, un teatre sobre rodes. Els tres actors de Ymedio en tenen prou amb 20 minuts i 7 metres quadrats per fascinar tot tipus de públic explicant històries entranyables a través d’objectes quotidians que prenen vida.

També aterra al Passatge Insòlit la Cia. Ne me titere pas. La companyia ho fa amb un espectacle de titelles itinerant amb el circ Circumloqui, que munta la pista al capdamunt d’un tricicle motoritzat. Un músic i un pallasso, seran els encarregats d’ensenyar a tot el poble números de màgia i equilibris, presentar als espectadors l’home forçut o el domador de feres. El número estrella arriba al final de l’espectacle amb la presentació del Nadó Bala, capaç de volar més de 50 metres.

En aquesta quarta edició torna un clàssic del Passatge Insòlit, Antingua & Barbuda que presenten Tynagalia i Le Tour insòlit. La primera atracció, una nòria, un engranatge que en fa moure d’altres. Una família de firaries molt singulars arriba al Passatge i entreté els espectadors amb aquest artilugi tant particular inspirada en l’univers de Jean Tingaly.

Finalment, la companyia catalana l’Avalot presenta Dia de pesca, una atracció, un joc, un espectacle. Set participants han de demostrar la seva habilitat enganxant a les seves canyes peixos que corren per un circuit, i després penjar-los al lloc indicat. És un artilugi mecànic, on el moviment dels peixos s’aconsegueix a través d’una maneta que acciona el pescador encarregat de l’atracció. A més, l’Avalot també és la companyia protagonista de l’exposició que acollirà el Museu de la Torre Balldovina. 30 anys de la companyia de carrer colomenca queden plasmats a la mostra que es podrà visitar durant els tres dies del festival.

Des de la seva creació, han participat en altres edicions del Passatge Insòlit les companyies: L’Avalot, El Negro y el Flaco, El que ma queda de teatre, Carro de Baco, Palimpsest, Antigua i Barbuda, Eugenio Navarro, Txo titelles, Boni, Deados, La trastienda producciones, Civi-Civiac, Microcosmos teatre, Ponten Pie, Circusdrome, Lejo, Bot Project, La Bel imaginaire, De Ninos, Dynamogene, Los Galindos, Teia Moner, Los Tangorditos, Oixqué titelles, Escarlata Circus, Pessic de circ, Pep Callau, Los Herrerita, 2 rien merci, Les petits miracles, Onírica Mecánica, Ireneu Tranis, Ymedio teatro, Cia. Manolo Alcántara, Ne me títere pas.

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Passatge Insòlit. El festival

Jardins de la Torre Balldovina

23 d’octubre: de les 20 a les 23 hores

24 i 25 d’octubre: de les 18 a les 22 hores

Més informació a www.passatgeinsolit.org