PLÁCIDO DOMINGO, AL LICEU AMB ‘THAÏS’ (1 i 4 de març)

PLÁCIDO DOMINGO, AL LICEU AMB ‘THAÏS’

placidodomingo_portada 

 

 

 

El cantant espanyol protagonitzarà dues úniques funcions d’una de les òperes més representatives del compositor francès

 

L’òpera es representarà en versió concert i sota la batuta de Patrick Fournillier, que dirigirà l’Orquestra i el Cor del Gran Teatre del Liceu

Plácido Domingo torna al Gran Teatre del Liceu per protagonitzar Thaïs, una de les òperes més representatives de Jules Massenet (1842-1912). Es presentarà en versió concert, dues úniques funcions (1 i 4 de març) i sota la batuta de Patrick Fournillier, que dirigirà l’Orquestra i el Cor del Gran Teatre.  

 

El repartiment l’encapçalarà Plácido Domingo juntament amb la soprano Nino Machaidze en el paper de Thaïs, el tenor Celso Albelo en el rol de Nicias i el baríton Damián del Castillo com a Palèmon, entre d’altres. Thaïs és una comédie lyrique en tres actes, llibret de Louis Gallet i basada en la novel·la homònima d’Anatole France (1890), i sovint recordada per un dels seus moments àlgids, la Meditació de Thaïs, una peça simfònica del segon acte que ha estat interpretada en nombroses ocasions com a obra independent. Thaïs va ser estrenada per primer cop a l’Opéra de Paris l’any 1894 i no va arribar al Liceu fins el 22 de febrer de 1905. Des d’aleshores s’ha representat tan sols 34 vegades al coliseu barcelonès.

 

Plácido Domingo retorna al Liceu després de l’èxit de la temporada passada, en què va protagonitzar la producció Simon Boccanegra i va celebrar els 50 anys del seu debut al Liceu. Ara retorna amb un paper (Athanaël) que ja va incloure al seu repertori l’any 2012 per celebrar el centenari de la mort de Massenet, en un muntatge que es va estrenar al Palau de les Arts de València.

 

L’òpera Thaïs ens situa a Egipte, on el monjo Athanaël vol convertir la cortesana Thaïs al cristianisme. Ella prova de seduir-lo, però ell es manté ferm fins que aconsegueix la conversió. Després de deixar-la en un monestir, s’adona que l’estima. Passat un temps, Athanaël somia amb Thaïs moribunda. Es desperta i corre al monestir, on la troba a punt de morir. Thaïs li agraeix la seva conversiò, Athanaël li confessa el seu amor, però ella no l’escolta i mor en profund èxtasi.