Pot Teatre estrena Aquí no paga ni Déu en el 1r aniversari de la mort de Dario Fo (16 d´octubre) Teatre Poliorama

Dilluns 16 d’octubre a les 20:30 h
Av. del Paral·lel, 62, Barcelona
Teatre Poliorama

teatre2017_oct_0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pot Teatre estrena Aquí no paga ni Déu en el 1r aniversari de la mort de Dario Fo

El 16 d’octubre, Pot Teatre estrena l’adaptació musical d’Aquí no paga ni Déu, de Dario Fo.

Es tracta d’una comèdia àcida sobre una parella de matrimonis, units per l’amistat i per la profunda crisi política i econòmica del seu país

L’espectacle coincideix amb el primer aniversari de la mort del Dario Fo, dramaturg italià i Premi Nobel de Literatura.

6 d’octubre del 2017 – Barcelona. La companyia Pot Teatre estrena, el proper dilluns 16 d’octubre, el seu nou espectacle: una nova adaptació musical d’Aquí no paga ni Déu!, basada en l’obra del dramaturg italià i Premi Nobel de Literatura, Dario Fo, qui va morir ara fa un any. La cita serà al teatre Poliorama a les 20:30h.

L’espectacle és una comèdia àcida que ens mostra les vicissituds d’una parella de matrimonis, units per l’amistat i per la profunda crisi econòmica i política del seu país. Es tracta d’una crítica satírica de la societat que es pot aplicar de forma universal al context social actual i que reflecteix la realitat, caracteritzada en uns personatges extrems però molt representatius de qualsevol país desenvolupat. Tot això, acompanyat de divertits números musicals.

Pot Teatre, seguint amb l’ambiciós projecte de professionalització que va iniciar el darrer any, torna a comptar amb la direcció d’Albert Gràcia, cançons composades especialment per a l’espectacle pel músic Keco Pujol i un text adaptat pel dramaturg català, Marc Angelet.

Aquesta companyia de teatre és la culminació de la professionalització d’un grup d’actors i actrius que celebren, enguany, 20 anys de trajectòria. Van començar a actuar en el marc d’una activitat pedagògica que pretenia normalitzar l’accés del col·lectiu de persones amb discapacitat als espais de cultura i creació que fins aleshores els eren totalment aliens. Però, ara, el repte és fer del teatre més que un instrument d’integració social i cultural i aconseguir que esdevingui l’ocupació professional d’aquests actors i actrius.
Sinopsi d’Aquí no paga ni Déu!
La crisi s’estén implacable entre els més humils, la fam tenalla i es fa insuportable en els barris obrers.

Cansades d’una situació tan insostenible, les valentes dones del veïnat prenen la iniciativa i al crit d’“Aquí no paga ni Déu!” encapçalen una singular revolta assaltant els comerços de la zona. Inesperadament però, la seva acció desembocarà en un hilarant esclat d’embarassos espontanis, múltiples i intercanviables que deixarà estupefactes a marits, mossos i policia.

Finalment fins i tot Santa Eulàlia en persona prendrà part en el conflicte i els hi donarà un cop de mà.

L’obra i la companyia Pot Teatre
El projecte de teatre de Femarec, amb 20 anys de trajectòria a les espatlles, va dóna un pas endavant la darrera temporada amb l’espectacle Els músics de Bremen in concert. Des d’aleshores, compta amb l’Albert Gràcia en la direcció, actor i director de teatre amb una extensa experiència professional en el món dels musicals: ha participat, entre d’altres, a La Bella y la Bestia, El Rey León o Fang i setge.

Aquí no paga ni Déu, compta també amb cançons originals cantades en directe composades expressament pel Keco Pujol, així com amb una acurada posada en escena. Una obra, en definitiva, que fa un pas més enllà en la interpretació del nostre grup de teatre.

L’entitat
Femarec SCCL és una entitat d’acció social que treballa, des de fa més de 20 anys, per la inserció social, laboral i cultural de col·lectius en risc d’exclusió, atenent a més de 9.000 persones anualment a través dels àmbits d’orientació laboral, millora de l’ocupabilitat, atenció psicològica i assistencial, formació ocupacional, formació continuada a professionals, Centre de Dia de Salut Mental, Centre Especial de Treball (CET), serveis a les empreses, activitats culturals i d’oci, prelaboral i projectes socials i d’intercanvi d’experiències.