«Una nit al teatre» NOU DISC A LA VENDA EL PRÒXIM 4 DE NOVEMBRE.

«Una nit al teatre»

“Una nit al teatre” és un disc doble en directe, enregistrat a l’Espai  de Barcelona, durant la gira de Sau amb el mateix nom, l’any 1995.
 

bef612a43d5c7aa0a99b6051ec7d7e8e91edafd2

 

 

 

Aquesta,  va ser una gira especial. Per primera vegada el grup, s’allunya dels grans escenaris en pavellons i places, i busca la proximitat del teatre. Amb un format més acústic, el repertori deixa de banda molts dels seus grans “hits”, per donar cabuda a cançons que feia temps que no interpretaven en directe i també algunes rareses.

Inicialment, havien de ser dos únics concerts, però l’èxit de l’espectacle va superar totes les expectatives, i Sau finalment va fer-hi estada durant tres setmanes. Actuaven de dijous a diumenge, amb entrades esgotades.  Posteriorment l’espectacle va girar amb èxit,  per diversos teatres de Catalunya durant l’hivern.

El concert, amb una escenografia teatral, representava un escenari sense muntar. L’espectacle començava completament desendollat, per mica en mica, passar d’un concert acústic a un concert elèctric, a mesura que anaven apareixent bateries, guitarres i teclats a l’escenari. L’espectacle també donava moments màgics, jugant amb llums i ombres, diàlegs amb humor presentant les cançons, i d’altres moments insòlits, com quan el Gerry Duffy demanava cantar una cançó, i el Pep i el Carles passaven a tocar les percussions i la bateria.

La gravació que inclou el disc, és una troballa fruit de la casualitat. Durant tots aquests anys, ha estat guardada i oblidada al mateix temps.  Després d’una escolta, la sorpresa següent, va ser l’excel·lent qualitat de la gravació.

Si als protagonistes de l’escolta, -Pep Sala i Joan Capdevila-,  la gravació els va transportar directament a Una nit al teatre de l’any 1995; La troballa era un material, sens dubte, per compartir.

Pep Sala i Joan Antonell, han fet les mescles del disc durant els mesos de gener i febrer d’enguany, totalment conscients de que estaven mesclant un document històric. Han escollit les millors interpretacions dels dos dies que hi ha gravats, i els han mesclat sense regravacions i reparacions habituals en els discs en directe, amb la intenció de mantenir  la fidelitat del concert, tal com va ser aquell 1995. Tanmateix l’ordre de les cançons del disc, és el mateix que en directe  i tenim el privilegi d’escoltar temes en directe com “Pertànyer a algun lloc”“Sense estil”“Poemes i promeses”, i 17 temes més, plens de curiositats, i interpretats des de un punt de vista ben diferent, al que estem acostumats escoltar-los en el discs originals.

La edició del CD, coincideix amb la commemoració dels 30 anys del grup SAU; El proper 31 d’octubre, es compleixen 30 anys del primer concert oficial de SAU, a Les Tallades de Vilanova de Sau.

www.sau.cat