Prefiero que seamos amigos Prefiero que seamos amigos del 29 de novembre de 2017 al 7 de gener de 2018

Prefiero que seamos amigos

del 29 de novembre de 2017 al 7 de gener de 2018

 

PREFIERO_SL_581x32701_v2

 

Sinopsi

Prefiero que seamos amigos”. Qui no ha sentit en algun moment de la seva vida aquesta terrible frase? Una sentència que condemna qualsevol expectativa cap a la persona estimada, que et destrueix la il·lusió de ser objecte de desig, de passió, de formar una parella, de ser la mitja taronja del teu amor. El ‘happy ending’ de la teva història s’esvaeix i el teu amant desitjat es converteix en amic…
En aquesta entranyable comèdia francesa veiem dos amics, tan propers i tan còmodes en la companyia de l’altre, que quan un vol canviar les regles de l’amistat, l’altre està totalment encegat i és incapaç de veure-hi més enllà. Aquí està servida la comèdia. Un busca alguna cosa més passional que el sofà, la peli i una pizza en companyia del seu amic xerrant i intercanviant històries de conquestes.
Regnen les frustracions i les paraules estan plenes de sentiments no compresos, i les insinuacions i missatges subtils no són captats.
L’obra també planteja un altre tema universal al món femení: l’abrupte canvi d’estatus quan passes d’una certa edat. La sensació de ser sobtadament invisible per al sexe contrari.
Com diu l’antiga cançó anglesa: «No one loves a Fairy when she’s forty» (Ningú vol una fada quan té quaranta anys).
La lluita interna de la dona segura de si mateixa, feta i dreta, amb tota una vida a l’esquena, independent i satisfeta amb si mateixa, que s’enfronta a la terrible inseguretat i la por de no ser mai més desitjada ni joiosa en el terreny de l’amor. Estàs caducada. ‘Se t’ha passat l’arròs!’ Cal actuar ja o acceptar el teu destí de ‘mai més’.
Aquesta comèdia d’aroma fresc i àgil ens porta a través d’un viatge divertit amb girs inesperats, converses esquitxades d’ironia, frustracions i desig sexual no correspost. Veiem els nostres dos protagonistes ballar un tango, però ni amb la mateixa cançó ni amb el mateix pas.
Les relacions i la recerca de l’amor mai són fàcils i aquí gaudim de l’odissea que és per Claudia i Valentí aprendre a estimar-se.
Amb Lolita i Luis garantim una nit plena de flors, desitjos, rialles i somriures.

Tamzin Townsend

 

REPARTIMENT
Lolita Flores
Luis Mottola

EQUIP ARTÍSTIC I TÈCNIC
Text Laurent Ruquier
Versió Tamzin Townsend i Chema Rodríguez-Calderón
Direcció Tamzin Townsend
Ajudant de direcció Ricardo Cristóbal
Productor Jesús Cimarro

Disseny d’escenografia Ricardo Sánchez Cuerda
Disseny d’il·luminació Felipe Ramos
Disseny de vestuari Gabriela Salaberri
Fotografia David Ruano
Disseny gràfic David Sueiro

Cap tècnic del teatre Roger Muñoz
Premsa Anna Casasayas i Clara M. Clavell
Màrqueting i comunicació Publispec

Una producció de Pentación Espectáculos, Focus i Verteatro

Durada: 1 hora i 30 minuts aproximadament