PROGRAMACIÓ DESEMBRE 2013 : Mercat de les Flors

PROGRAMACIÓ DESEMBRE 2013 Temporada 2013-14

CAMUT BAND_Foto David Norman.jpg

Del 12 al 15 de desembre de 2013
BARÓ D’EVEL CIRK CIE Obres *Companyia associada al Mercat de les Flors
Aprofitant unes obres d’actualització que tenen lloc al Mercat, Baró d’evel ens ofereix un original recorregut pels racons d’aquest espai que no es veuen, els passadissos, les escales… i ens convida a acompanyar-los en aquest viatge. La jove però molt guardonada companyia proposa una mena de laboratori, on oferirà petites “obres” que hauran sorgit de les diferents recerques dutes dut a terme durant l’any 2013 a diferents centres de creació. Es tracta de deixar que el públic descobreixi el procés de creació de la companyia, com si fos una visita d’obres a un espai en construcció. Circ, si, però des d’una òptica diferent, on tot és possible i que es gaudirà des de la intimitat a diversos espais del Mercat. En aquesta nova proposta de Blaï Mateu i Camille Decourtye participen artistes de diverses disciplines convidats per la companyia. I destaca la col·laboració de Bonnefrite i de Maria Muñoz i Pep Ramis de Mal Pelo. Baró d’evel cirk cie, creada el 2001 per Camille Decourtye i Blaï Mateu Trias, va ser guardonada amb el Premi Nacional de Circ de Catalunya amb el seu deliciós espectacle La Sort du Dédans , una coproducció del propi Mercat. La passada temporada el Mercat també va presentar en coproducció la peça Mazùt , que va rebre una molt bona acollida. La companyia ha representat els seus sis espectacles a nombrosos països, amb més de 550 funcions.
Direcció artística Camille Decourtye, Blaï Mateu Trias Col·laboradors Bonnefrite Equip artístic Lali Ayguade, Noémie Bouissou, Camille Decourtye, Blaï Mateu Trias, Ricardo Martell, Julian Sicard, Piero Steiner, Mado & TinoDirecció tècnica Marc Boudier
Coproducció Mercat de les Flors
Horari 20:30 h (diumenge 18 h). Preu 12 €

18 de desembre de 2013 SECCIÓ IRREGULAR 3ª sessió
Norberto Llopis Stuff

Stuff explora les distàncies entre l’objecte i el subjecte. Més enllà de la comprensió purament simbòlica dels objectes, volem explorar l’absurditat de preocupar-se pels objectes, l’absurditat de sentir-se traspassat pels objectes, l’absurditat de ser un objecte, l’absurditat d’establir connexions entre objectes o entre persones i objectes.
Nascut a València i resident a Holanda, Norberto Llopis és llicenciat en dansa i coreografia i amplia estudis a DasArts d’Amsterdam; actualment estudia filosofia a la UNED. Ha treballat en diversos projectes a Barcelona, Brussel·les i Holand, i ha participat en diferents processos creatius amb artistes com ara Carolien Hermans, Paz Rojo, Diego Gil, Jefta Van Dinther i Nada Gambier, entre d’altres.
Concepte i coreografia Norberto Llopis Segarra Amb la col·laboració en la interpretació, la creació i el concepte de Jaime Llopis Segarra, Mari Matre Larsen Producció Het Veem Theater Coproducció workspacebrussels Amb el suport WP ZIMMER d’Anvers
Black Tulip Sesión de relajación
Aquesta proposta presentada sota el paraigües de Black Tulip ens planteja un seguit d’exercicis de relaxació que evoquen, des de l’excés i l’absurd, la idea de l’individu com a mònada o les imatges arquetípiques de la natura desproveïda de signes culturals.
Black Tulip consisteix en un ens que acull, de forma temporal, a un artista o grup d’artistes sota una posició anònima. El concepte de Black Tulip s’ha desenvolupat en contextos com Centro Cultural Sao Paulo, The Office a Berlín, Galeria SIS a Sabadell, Inéditos a Madrid, Festival SOS a Múrcia, al programa de performance del MACBA, a Halfhouse o a Indisciplines al Mercat de les Flors de Barcelona la passada temporada.
Horari 20:30 h. Preu 12 €
Coproducció MERCAT

Del 27 al 30 de desembre de 2013 i del 2 al 4 de gener de 2014
CAMUT BAND Sonoritats

Sonoritats és el nou espectacle de Camut Band que recrea el món màgic dels ballarins que fan sons i música amb els peus mentre ballen. Coreografies “a capella” amb efectes sonors. Interacció entre la música en viu i els sons virtuals. Materials vius com la fusta, el metall, la sorra i el plàstic seran el fil conductor i punt de partida de la dansa, que expressarà l’estat emocional i l’estètica visual de cada moment, creant sensacions sonores que donarán lloc al ritme i al ball.
La companyia Camut Band la van fundar l’any 1994 els germans Rafael i Lluís Méndez, coreògrafs i ballarins de percussió, i Toni Español, líder de Cae MaDeila. Amb la seva primera peça, Entre pies y manos , guanyen els premis FAD de Barcelona. A partir d’aquí creen espectacles com Keatoniania , amb el pianista Jordi Sabatés, o La vida és ritme , girant per tota Espanya. El 2001 Camut Band inicia la seva trajectòria internacional aconseguint el reconeixement artístic i creatiu per part de la premsa i l’aplaudiment dels públics de Nova York, Toronto, New Haven, Hamburg i Gènova.
Creació i direcció Camut Band Música i coreografia Lluís Méndez, Toni Español, Rafael Méndez, Guillem Alonso, Sharon Lavi Intèrprets Toni Español, Rafa Méndez, Lluís Méndez, Guillem Alonso, Sharon Lavi, Maria Bossy, Cristina Méndez, Jordi Grifell, Estefania Porqueras
Producció Kiting Kita SL Coproducció Mercat de les Flors Amb la col·laboració Temporada Alta, festival de Tardor de Catalunya
Horari 20:30h (dg, 12h i 18h; dissabtes i div. 3 de gener, 18h i 20:30h). Preu 12€

Amb la col·laboració
LORS
CAT