Projecte Social del TNC: El teatre com a eina d’inclusió social (15, 16 i 20 de desembre)

Projecte Social del TNC:

El teatre com a eina d’inclusió social

 

 KALIMAT_360x205

 

 
 

Aquest mes de desembre la Sala Tallers acull dues iniciatives dins del Projecte Social del TNC: d’una banda, A cor obert (Un viatge coral a l’interior de Descabelladas), una producció de Descabelladas amb direcció d’Isabel Díaz i Teresa Urroz, que es podrà veure el 15 i el 16 desembre; i Kalimat, amb dramatúrgia i direcció d’Helena Tornero, el 20 de desembre de 2016. 

 

 

El Teatre Nacional de Catalunya vol ser un teatre obert a tota la ciutadania, i per això, més enllà de les iniciatives teatrals de caire social d’aquesta temporada, Llull a la Ciutat NovaA cor obert (Un viatge coral a l’interior de Descabelladas) i Kalimat, el TNC treballa amb diverses entitats amb l’afany de facilitar l’accés a la cultura a col·lectius que, per raons socials o econòmiques, tenen dificultats per accedir-hi i de fer del teatre una experiència normalitzadora i d’inclusió social.

Iniciatives teatrals del Projecte Social del TNC, temporada 2016-2017: 

 

Llull a la Ciutat Nova, de Teresa Vilardell i Miquel Casamayor

27/10/16 — 28/10/16 a Sala Tallers

Entrada gratuïta amb reserva prèvia

 

Ramon Llull va viure en ciutats habitades per persones de diverses cultures i religions: cristians, jueus i musulmans. Nosaltres també. Llull a la Ciutat Nova és un espectacle de creació que troba el seu impuls en l’obra de Ramon Lull. Per saber-ne més, aquí

 

A cor obert (Un viatge coral a l’interior de Descabelladas)

15/12/16 — 16/12/16 a Sala Tallers

Entrada gratuïta amb reserva prèvia

 

Descabelladas és un projecte social que des del 2010 treballa la creativitat i les arts escèniques aplicades a la superació personal en un procés de desdramatització de la malaltia. Per saber-ne més, aquí

 

(NOU!) KALIMAT (paraules), amb dramatúrgia i direcció d’Helena Tornero

20/12/16 a Sala Tallers

Entrada gratuïta amb reserva prèvia

 

KALIMAT (paraules) és un relat de deu refugiats, cinc dones i cinc homes del camp de Nea Kavala, al nord de Grècia, que fruit d’un taller d’escriptura desenvolupat aquest estiu pel projecte Paramythádes exposen en primera persona la seva situació actual. A partir d’aquests textos, Helena Tornero ha fet una dramatúrgia que comptarà amb la complicitat de deu actors i actrius per posar veu als refugiats. Per saber-ne més, aquí

 

Altres iniciatives del Projecte Social del TNC, temporada 2016-2017: 

 

Apropa

Apropa Cultura és una iniciativa que uneix més de 50 teatres, auditoris, festivals i museus amb les entitats del sector social per fer la cultura accessible. A través del programa, els centres socials vinculats assisteixen a la programació habitual dels espectacles del TNC a un preu especial i gaudeixen d’una experiència normalitzadora i d’inclusió social.

 

Deslimita’m!

El projecte Deslimita’m!, organitzat per la Fundació La Roda i l’Associació ImpactaT intervencions teatrals, du a terme una tasca d’inclusió social amb joves en risc d’exclusió, utilitzant el teatre com un mitjà no violent de transformació social i de reflexió sobre els seus conflictes més immediats. El Teatre Nacional col·labora amb la formació escènica dels joves participants, oferint-los la  possibilitat d’assistir a alguns assajos d’espectacles de la temporada i mantenir un intercanvi d’impressions amb el seu equip artístic.

 

Fundació Èxit

A la Fundació Èxit es treballa en la inserció de joves en risc d’exclusió social a través de projectes formatius innovadors que aportin valor afegit a les empreses i potenciïn el treball en xarxa. Aquesta temporada 2016-2017, el TNC participarà en un d’aquests projectes: el Projecte Coach, una iniciativa de voluntariat corporatiu que pretén millorar l’ocupació de joves en risc d’exclusió social a través d’un acompanyament. Es du a terme amb empreses socialment responsables que volen involucrar el seu personal en una acció solidària concreta durant un temps limitat i amb uns resultats assegurats. En aquest cas, la Fundació Èxit formarà els voluntaris corporatius del TNC perquè aquests puguin fer de tutors d’aquests joves. D’aquesta manera, el jove coneixerà el món del TNC per dins i podrà descobrir la seva vocació amb l’objectiu que es motivi per continuar la seva formació.

 

El TNC amb La Marató de TV3

La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat pels mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la Fundació La Marató de TV3. Des del 1992 ha recaptat 151 milions d’euros, que ha destinat a sensibilitzar milers de persones sobre malalties greus que no tenen curació coneguda i a impulsar de manera decisiva la seva recerca. Amb motiu del 25è aniversari de La Marató de TV3, el TNC hi col·laborarà amb quatre espectacles de la programació 2016-2017.