PROJECTE VACA CELEBRA 20 ANYS DE CREACIONS ESCÈNIQUES


 

Dues dècades de reivindicar l’imprescindible i tot sovint l’ocult paper femení en l’art escènic

 

image001

 

 

 

 

 

Vaca és una associació de creadores escèniques constituïda l’any 1998 amb voluntat de potenciar la incidència de les dones en tots els nivells del sector professional, duent a terme una tasca permanent d’investigació, experimentació i producció en l’àmbit de la creació escènica. L’objectiu del projecte implica estimular l’estudi i promoció de treballs fets per dones en el teatre, acollint les iniciatives creatives plantejades per les dones vinculades a Projecte VACA i apostant pel treball col·lectiu. D’aquesta manera, són capaces de generar projectes de creació contemporània independent, comprometent-se amb la creació escènica de qualitat. Aquesta forma de constituir-se, permet articular noves xarxes d’intercanvi i comunicació amb les diverses formes i disciplines artístiques.

 

Per celebrar els 20 anys d’història, s’ha elaborat el llibre Creadores Escèniques del S.XXI, Projecte Vaca que compta amb una redacció històrica dels esdeveniments creatius i discursius d’aquestes dues dècades de trajectòria així com amb imatges exclusives, històriques, divertides i sentimentals que representen moments únics de l’associació.

 

A més, s’ha confeccionat una exposició històrica que repassa la trajectòria d’una part de les creacions així com moments d’encontre i profund calat humà, primer es podrà veure a Ca la Dona i més tard a l’institut del Teatre. Els dos dies de l’estrena hi haurà una petita representació.

 

En definitiva, 20 anys de reivindicar l’imprescindible i tot sovint ocult paper femení en l’art escènic. L’associació ha fet un VERKAMI per poder afrontar les despeses del llibre i gastos d’aquesta edició: http://vkm.is/projectevaca20anys

 

 

 

LES DATES DE CELEBRACIÓ D’AQUESTS 20 ANYS:

 

– 3 d’octubre: inauguració de l’exposició 20 anys de Projecte Vaca, a Ca la dona. Fins al 31 d’octubre

– 5 de novembre: inauguració de l’exposició 20 anys de Projecte Vaca, a l’Institut del Teatre de Barcelona, on es presentarà el llibre Creadores escèniques segle XXI-Projecte Vaca, fins al 4 de desembre.

– 15 de novembre: Festa celebració 20 anys de Projecte Vaca, a Luz de Gas.