Recordant Keith Haring (vestíbul del macba fins al 2 de març)

noti_haring

Coneixeu Keith Haring? Doncs aquest artista nord-americà va ser un dels pioners que van portar l’art al carrer a principis dels anys 80. Un any abans de morir a causa de la sida el 1990, va passar per Barcelona i va pintar un mural del que ara se n’ha fet una reproducció. Un vídeo i una sèrie fotogràfica recorden aquell moment.

Dijous, 27 de febrer, farà vint-i-cinc anys del pas de Haring per Barcelona, l’any 1989. Aquell dia va pintar un mural de 30 metres a la plaça de Salvador Seguí (refet des d’aquesta setmana en un mur de la plaça Coromines, a tocar del MACBA) amb la llegenda “Todos juntos podemos parar el sida”.

Per tal de commemorar l’aniversari d’aquesta creació, el MACBA projecta un documental en el que es veu a l’artista creant el seu mural. El presenta César Melero, un conegut DJ que és propietari de les imatges enregistrades i que va ser testimoni de la realització del mural.

A més de la projecció, una sèrie fotogràfica instal·lada al vestíbul del MACBA mostra diverses imatges de l’artista realitzant la seva obra. Haring va ser un creador amb una estètica naïf i molt lligada al pop que va tenir exposicions arreu del món però que va fer del carrer el seu principal espai de creació.

Podeu veure el vídeo documental sobre Keith Haring i el mural que va pintar a Barcelona al MACBA (Pl. dels Àngels, 1) el dijous, 27 de febrer, a les 19 h. Entrada lliure. La sèrie fotogràfica sobre el mateix tema serà al vestíbul del museu fins al 2 de març.