El Bar Núria de Canaletes reobre les seves portes (7 de març)

nuria_1930_lalalimola-baixa

L’emblemàtic local, fundat al 1930, afronta des del 7 de març una nova etapa amb una renovació gastronòmica, una exposició permanent i el repte de tornar als seus orígens

El Bar Núria, un dels locals més emblemàtics de Barcelona i tot un clàssic de la Rambla de Canaletes, reobre les seves portes el 7 de març amb el repte de tornar als seus orígens. L’emplaçament, que havia tancat temporalment per obres i que fou fundat l’any 1930, afronta una renovació completa amb, entre altres, una millorada oferta gastronòmica i la reivindicació de les Rambles com a espai públic, centre neuràlgic de la ciutat i punt de trobada i de passeig pels ciutadans.

Al nou Núria es podrà visitar de manera permanent una exposició col·lectiva d’il·lustradors que repassarà el passat recent de la ciutat a través de nou peces murals (d’artistes com Toni Batllori, Miquel Ferreres o Nazario Luque) dedicades a les nou dècades de vida de l’establiment. Els caps de setmana, a més, es fusionarà música i gastronomia amb la nova proposta Vermut & Rumba.

Situat en un enclavament privilegiat, el Núria ha estat testimoni de primera dels fets més rellevants que conformen la idiosincràsia de Barcelona, des de la II República, les primeres manifestacions democràtiques o les celebracions de les victòries del Barça i la Diada de Sant Jordi.