RESIDÈNCIES ARTÍSTIQUES ( a partir del 8 d´octubre)

RESIDÈNCIES ARTÍSTIQUES

fa443842-f8aa-4093-90be-e117c89ab0d3

 

 

 

 

 

 

 

 

Joan Brossa, «Intermedi», 1994

 

RESIDÈNCIES DE CREACIÓ

 

La Seca, com a Fàbrica de Creació, acull joves directors per dur a terme un projecte creatiu

La Seca Espai Brossa, com a Fàbrica de Creació i amb la col·laboració de l’Institut del Teatre, acull a joves creadors-directors per a que, en qualitat de residència tutelada i amb un suport econòmic, posin un projecte en marxa relacionat amb l’univers poètic de Joan Brossa i la seva poesia escènica visual. La Seca Espai Brossa posa a la seva disposició la consulta bibliogràfica per a elaborar la dramatúrgia, la posada en escena i la seva exhibició, així com també l’assessorament en el procès creatiu. Aquest programa pretén obrir-se a joves que es caracteritzen per una sòlida formació i exigència artística i que, malauradament no arriben a tenir accés a la creació ni al públic per mancança de recursos.

A més a més, La Seca Espai Brossa, com a Residència de Creació, ha posat en marxa, acollir propostes dramatúrgiques en les quals la paraula i l’actor esdevenen protagonistes absoluts. Unes dramatúrgies despullades d’ornaments que apostin per la simplicitat. Plataforma aquesta, que té la intenció d’estimular processos de creació oferint-los, alhora, representar-los finalment davant de l’espectador.

1ª Residència
RECORDS D’UN MALSON | del 8 al 10 d’octubre | Durada: 60min
Guadalupe Patricia del Razo Martínez
El collage com eina aglutinadora del discurs brossià. Una organització rítmica a partir de les accions proposades pel poeta. La proposta sorgeix d’una anàlisi de les estructures del «teatre irregular» on l’autor proposa una travessia itinerant.

2ª Residència
La fiesta en paz | del 12 al 14 de novembre 2015 | Durada: 50min
Aleix Duarri
«La fiesta en paz» és un espectacle que reconstruiex des de la ironia i el lirisme el miratge de la transició espanyola. És un viatge als peus de fang del cíclop, a les paradoxes i mesquineses del moment però també a les il·lusiones dels que van viure el moment que s’interroga sobre el resultat d’aquest còctel. Com hem arribat fins aquí? En algun moment va ser possible construir una altra societat?

3ª Residència
La culpa no és de Brossa, és de Freud | del 10 al 12 de desembre 2015 | Durada: 60 aprox.
Ramon Bonvehí, Ester Roma i Bàrbara Roig
La proposta parteix de que el llenguatge, entès com fins ara, pot deixar de ser llenguatge per convertir-se paradoxalment,en barrera. El codi alfabètic com a barrera, el codi psicològic com a barrera, el codi estètic com a barrera, el codi dramatúrgic com a barrera… Un projecte que a partir de l’anàlisi d’una acció de Joan Brossa anomenada «Fi».

Horaris: dijous, divendres i dissabte a les 21:30h
Preu: 6€
Reserves: 93 310 13 64