Retem homenatge a Ana Belén, Goya d’Honor 2017 (6 d´abril) Filmoteca de Catalunya

 

Retem homenatge a Ana Belén, Goya d’Honor 2017

 homenatge_anabelen
 
 
L’actriu i directora ens acompanyarà el dijous 6 d’abril a les 20.00 h
 

El proper 6 d’abril, la Filmoteca de Catalunya participa en l’homenatge que l’Acadèmia del Cinema Català i l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España reten a l’actriu i directora Ana Belén, guardonada amb el Goya d’Honor 2017.

Com cada any des del 2011, la Filmoteca s’afegeix a l’homenatge mutu que les Acadèmies del Cinema catalana i espanyola reten als seus guardonats d’honor -enguany, Josep Maria Pou i Ana Belén– en virtut del quals els dos guardonats viatges respectivament a Madrid i a Barcelona per assisitir a una sessió especial oberta a tot el públic.

Ana Belén, la receptora del Premi Goya d’Honor d’enguany, serà a la Filmoteca per rebre el reconeixement de les Acadèmies i del públic el dijous 6 d’abril a les 20.00 h. L’acte comptarà, a més de la presència de l’actriu, amb Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia del Cinema CatalàJudit Colell, membre de la Junta de l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España i Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya. En la mateixa sessió es projectarà el film El vuelo de la paloma (José Luis García Sánchez, 1989), un dels films pels quals Ana Belén va rebre una de les seves cinc nominacions als Goya; les altres van ser, com a intèrpret, per Miss CaribeLa pasión turca i Cosas que hacen que la vida valga la pena i, com a directora novell -la seva única incursió rere les càmeres- per Cómo ser mujer y no morir en el intento.  

Finalment, el Goya d’Honor li ha estat atorgat a Ana Belén per constituir «un referent de moltes generacions que continua sent cara i veu imprescindible de la cinematografia espanyola». Des de 1968, quan es va estrenar -era una nena de 13 anys- a la pel·lícula Zampo y yo, Ana Belén s’ha consolidat com una dels talents més reconeguts del cinema -i del teatre- espanyol. Al llarg de la seva ja llarga trajectòria, l’actriu, cantant i directora ha estat símbol de la cultura antifranquista, musa de la Transició i, per a diverses generacions d’espectadors, icona sexual i artística, i ha excel·lit en la seva triple vessant de cantant, actriu i directora. Sempre ha sabut combinar aquests tres àmbits, protagonitzant gires musicals en solitari o acompanyada, interpretant papers rellevants en títols clau del cinema espanyol i actuant amb alguns dels directors més prestigiosos de l’escena teatral espanyola.