Sant Jordi 2016, Recinte Modernista (dissabte, 23 de abril – 10:00)

150423_stjordi_8123

Sant Jordi 2016

Recinte Modernista
dissabte, 23 de abril – 10:00

Com cada 23 d’abril, Sant Pau celebra la Diada de Sant Jordi amb una jornada d’entrada gratuïta de 10 a 18.30 h. A més, els assistents gaudiran de diverses activitats culturals.

Els estudiants de l’Escola Pàlcam seran els encarregats d’obrir la programació. Ho faran amb una lectura pública de les obres que estan treballant a l’aula. Serà a partir de les 10.30 h, als jardins del conjunt modernista.

La literatura donarà pas a la música. A les 12 h tindrà lloc l’actuació de la Balkan Paradise Orchestra, un conjunt musical format per Mila González i Alba Careta (trompetes), Eva Garin (clarinet), Alba Ramírez (trompa), Maria Cofan (trombó), Maria Astallé (trombó baix), Olivia Casas (tuba) i Eli Fabregas (percussió). Interpretaran els temes més característics del folklore gitano dels Balcans inspirant-se en grups com Fanfare Ciocarlia o Boban & Marko Markovic. Peces tradicionals de Grècia, Albània, Turquia, Sèrbia, Montenegro i Romania, que combinaran amb cançons mítiques del jazz i el pop adaptades als ritmes balcànics.

Tot seguit, a les 13 h, la Barcelona Coral Àsia ocuparà el centre dels jardins per interpretar un repertori de cançons asiàtiques especialment preparat per a l’ocasió. Aquest conjunt coral és un projecte de trobada intercultural a través de la música i el cant impulsat per Casa Àsia i la Direcció d’Immigració i Interculturalitat de l’Ajuntament de Barcelona. L’integren 50 persones de nacionalitats diferents, i està dirigit per Carles Josep Comalada, director de Cant del Conservatori Municipal.

Durant tot el dia la llibreria del Recinte Modernista tindrà instal·lat un punt de venda de llibres a l’entrada principal, on la Fundació Vilavecchia també vendrà roses.

Un recull d’imatges que fan història

Coincidint amb la celebració de la Diada de Sant Jordi, es posa a la venda ‘Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Imatges que fan història’, un nou llibre de fotografies històriques que recullen l’evolució de l’activitat mèdica al llarg de cent anys (1880-1980). L’obra, editada per la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, dibuixa una cronologia que comença en els darrers anys d’activitat de l’Hospital de la Santa Creu i que culmina a principis de la dècada dels 80, un cop consolidada la modernització de l’Hospital.

La construcció del gran projecte de Lluís Domènech i Montaner, la consolidació d’un model assistencial innovador, els avenços mèdics introduïts i la participació de la institució en la vida quotidiana de la ciutadania són alguns dels aspectes que es veuen representats mitjançant aquestes imatges.
.