La mezzosoprano Anna Alàs i Jové debuta en format recital al Palau de la Música homenatjant Enric Granados (21 d´abril)

 

Dijous 21 d’abril de 2016 · 20h30 · Petit Palau · Palau de la Música Catalana

La mezzosoprano Anna Alàs i Jové debuta en format recital al Palau de la Música homenatjant Enric Granados

 fotorut_400

  • Acompanyada al piano per Albert Guinovart, Alàs interpretarà obres de Granados i de compositors afins com Pedrell, Saint-Saëns, Cui, Massenet, Grieg, Albéniz i Falla

La mezzosoprano terrassenca Anna Alàs i Jové continua molt activa aquesta primavera, especialment en els escenaris catalans. Després de les bones crítiques rebudes a redós de la seva participació en la producció del Gran Teatre del Liceu Götterdämmerung, així com pel seu recital de lied al Heidelberg Frühling, Alàs ha col·laborat novament aquesta passada setmana amb l’Orquestra Simfònica del Vallès en una nova representació de La Santa Espina d’Enric Morera així com amb Vespres d’Arnadí i el Cor de Cambra del Palau, a L’Auditori, en tant que solista en la interpretació de les Cantates BWV 42, BWV 85, BWV 108 de Bach.

Amb tot, és aquest dijous, 21 d’abril, la data escollida pel Palau de la Música per estrenar l’últim projecte d’Alàs, un homenatge a la figura d’Enric Granados emmarcat dins l’any de celebració destinat a recordar-ne la figura i, a voltes, redescobrir-ne l’obra. A l’entorn de Granados és es el títol del concert que ha articulat Alàs, acompanyada al piano per Albert Guinovart, i que aquest dijous a dos quarts de nou del vespre sonarà al Petit Palau en el marc del cicle Intèrprets Catalans.

Després de presentar aquest programa, Alàs debutarà el proper 7 de maig el rol de Dido a l’òpera Dido and Eneas de Purcell. Serà al Teatro Gayarre de Pamplona de mans de l’Ópera de Cámara de Navarra.

Podeu veure el teaser promocional del concert a través d’aquest enllaç: https://youtu.be/WWsI5fUimCI

Per consultar el programa de mà del concert, cliqueu aquí: http://www.palaumusica.cat/prog-mà-anna-alàs-i-albert-guinovart_400083.pdf

Programa del concert

Felip Pedrell (1841-1922)

Del cicle La Primavera: “De celístia matinera” i “Cançons d’amor que he dictades”

Camille Saint-Säens (1835-1921)

L’attente

César Cui (1835-1918)

De Cinq mélodies, op. 54: “Je n’en ai jamais aimé qu’une”

Jules Massenet (1842-1912)

Chanson andalouse

Edvard Grieg (1843-1907)

De Sechs Lieder, op. 48: “Zur Rosenzeit”

Isaac Albéniz (1860-1909)

De Sis balades íntimes: “La lontananza” i “Una rosa en dono”

Albert Guinovart (1962)

Selecció de Valsos poètics, homenatge a Granados

Enric Granados (1867-1916)

De Tonadillas en estilo antiguo: “El tralalá y el punteado”, “El majo tímido”, “El mirar de la maja” i “La maja de Goya”

De Canciones amatorias: “¡Llorad, corazón, que tenéis razón! (Lloraba la niña)”, “Descúbrase el pensamiento de mi secreto cuidado” i “Gracia mía”

De Cançons catalanes: “Elegia eterna”, “L’ocell profeta” i “La boira”

Manuel de Falla (1876-1946)

De Siete canciones populares españolas: “El paño moruno” i “Polo”

Sobre Anna Alàs i Jové

Va néixer a Terrassa (Barcelona) on va iniciar la seva formació al Centre d’Educació Musical, va continuar al Conservatori Municipal de Terrassa i després a l’Escola Superior de Música de Catalunya amb Enedina Lloris i Mireia Pintó. Amb una beca Erasmus estudià a la Liedklasse i a l’Escola d’Òpera de la Hochschule für Musik Karlsruhe. Fou membre de l’Operastudio de l’Staatstheater Nürnberg i posteriorment finalitzà un Master en Lied i oratori a la Hochschule für Musik Hanns Eisler de Berlin amb Anneliese Fried i Wolfram Rieger.

Ha assistit a cursos magistrals amb Brigitte Fassbaender, Dietrich Fischer-Dieskau, Bernarda Fink, Thomas Hampson, Thomas Quasthoff, Irwin Gage, Malcolm Martineau…

En l’àmbit de la música antiga s’ha perfeccionat amb Emma Kirkby, Andrew King, Al Ayre Español, Andrea Marchiol i Robert Nassmacher. Ha estat guardonada amb el 1er Premi del Concurs de Cant Joan Massià 2005, el 2on Premi al Concurs Internacional de Lied  Stuttgart 2010, el 2on Premi del Concurs d’òpera barroca P.A. Cesti 2010, finalista al Concurs de Cant Richard Strauss 2009 i becada per la Humboldt Stiftung, La Caixa-DAAD i Caja Madrid.

Ha actuat al Palau de la Música Catalana, L’Auditori, Gran Teatre del Liceu, Teatre Nacional de Catalunya, Teatre Lliure, Teatro Real de Madrid, Palacio de la Ópera de A Coruña, Ópera de Oviedo, Teatre Principal de Palma de Mallorca, Berliner Philharmonie, Staatsoper Unter den Linden Berlin, Staatstheater Nürnberg, Karlsruher i Berliner Konzerthaus, Landestheater Detmold, Brandenburger Theater, Innsbrucker Festwochen der alten Musik, Musikfestspiele Potsdam, Festival Internacional de Torroella de Montgrí, Schubertíada de Vilabertran, Heidelberger Frühling, Ludwigsburger Schlossfestspiele, Davos Festival, Prague Crossroads, WDR Concerti Discreti, Glinka Hall de Sant Petersburg… amb orquestres com la Staatskapelle Weimar, Collegium 1704, Belgian Baroque Orchestra Ghent, Musica Florea, Ensemble Daimonion, Nürnberger Philharmoniker, Brandenburger Philharmoniker, Orquesta Sinfónica de Galicia, Orquesta Sinfónica de Madrid, Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Orquesta Sinfónica de Elche, Orquesta Filharmónica de Málaga… entre d’altres.

Ha estat artista resident a La Pedrera i a l’Ateneu Barcelonès. Ha treballat sota la batuta de Renato Palumbo, Maurizio Benini, Thomas Hengelbrock, Leopold Hager, Víctor Pablo Pérez, Josep Pons i Diego Martin-Etxebarria, entre d’altres. Ha participat en muntatges de Robert Carsen, La Fura dels Baus, Lindsay Kemp, Hinrich Horstkotte, Andrea Raabe, David McVicay… al costat d’artistes com Plácido Domingo, Roberto Alagna, Susan Graham, Linda Watson o Barbara Frittoli. En l’àmbit operístic ha interpretat a Donna Elvira (Don Giovanni), Rosina (Il barbiere di Siviglia), Rita (Rita), L’Enfant (L’enfant et les sortilèges), Simplicius (Simplicius simplicissimus), Siebel (Faust), Flora (La traviata), Diana (La Calisto), Junon (Actéon)…

Ha enregistrat per a la Bayerische Rundfunk, DeutschlandKultur, Westdeutsche Rundfunk, COM Radio, Catalunya Música, Televisió de Catalunya, Televisió Internacional de Portugal, RNE Clásica, Naxos, l’Editorial Avenç (Premi Nacional de Cultura Popular) i DiscMedi (Premi Enderrock de la Crítica a Millor Disc de Clàssica 2015).

Webs oficials: www.seedmusic.eu · www.annaalasijove.com