SEMBLA QUE RIGUI (del 13 de gener al 7 de febrer del 2016) La Seca- Espai Brossa

88970959-c876-42ed-afc3-6110fa3a3a43SEMBLA QUE RIGUI

Monòleg a càrrec de Mont Plans
Autoria Òscar Constantí – Mont Plans
Adaptació i producció musical Mariona Vila
Disseny d’ il·luminació J.M.Riera
Veu en off Pepa Arenós
Fotografia: Frederic Hernández
Disseny gràfic Pasgrafic

 

Del 13 de gener al 7 de febrer del 2016

“Ja imagino el que dirà la gent quan vinguin a dir-me l’últim adéu. Si és que ve algú : “Se la veu tranquil·la”. “Sembla que dormi!” “Ha quedat molt bé!” “De fet, ha quedat ben igual!” “No, ha quedat millor que quan era viva!”

SINOPSI
Júlia Català i Verdaguer va néixer el 1914 i va sobreviure a dos marits, un fill, a la Marilyn Monroe, al Nino Bravo, al Chaplin i a nou Sant Pares. Ens explica el seu pas per la vida des de l’altre cantó. Nosaltres li donarem permís per marxar.

Una vella i bella idea de la Mont Plans que ara presenta damunt l’escenari de La Seca. Sovint, en dur a terme un projecte teatral parlem del “repte” o de la “dificultat” de l’empresa. En aquest cas, l’objectiu a superar ha estat cercar les paraules per fer front a un tema que atrau provocant rebuig, que tothom ha viscut però que ningú vol viure i que és un final al que no volem arribar.

El text interpretat en forma de monòleg per la Mont Plans i escrit per ella mateixa i l’Òscar Constantí, repassa una realitat com és la mort des de diferents mirades: biològica, social i sentimental. Sense morbositats innecessàries però amb rigor i valentia. Les paraules es nodreixen amb fragments de cançons i músiques que envernissen el contingut i el fan brillar. Al fer una primera lectura, ens van dir que més que un text sobre la mort, era un text sobre els amors. I hi estem d’acord.

Mes enllà de les paraules que el puguin definir, el que us podem garantir és que efectivament, l’hem fet amb molt d’amor.

Òscar Constantí

MONT PLANS

És actriu i cantant i va estar, durant molts anys, membre de “La Cubana” i de “Dagoll Dagom” .

Ha treballat sota la direcció dels millors directors del país. A més de Jordi Milan i J.L.Bozzo, ho ha fet amb Xavier Albertí, Lurdes Barba, Sergi Belbel, Rafael Duran, Calixte Bieito, Paco Mir … entre d’altres.

Els últims treballs han estat “Campanades de boda” amb La Cubana i “L’hort de les Oliveres” de Narcís Comadira al Teatre Nacional de Catalunya, dirigit per X.Albertí. Actualment col·labora amb “Esperança Dinamita” de Le Croupier i té en cartera diversos projectes per properes temporades.

Nominació MAX millor actriu repartiment per “Peer Gynt”
Nominació BUTACA com a millor actriu per “BCN Mapa d’ombres”
Premi Ass.d’espectadors del Teatre del Mar de Palma de Mallorca per “Les dones som… com som!”
Premi BUTACA a la millor actriu de musical per
“El Temps de Planck”

SEMBLA QUE RIGUI a la sala Leopoldo Fregoli de La Seca – Espai Brossa el dimecres 13 de gener a les 20:00h., i estarà en cartell fins al 7 de febrer de 2016.

Si vols assistir envia un correu a estrena@laseca.cat o truca de 10h. a 14h i de 15h a 19h. al 93 315 15 96, abans del divendres de l’estrena.
(Hauràs de rebre confirmació – aforament limitat)

Aquesta invitació, personal i intransferible, és vàlida per a dues persones i només pel dia de l’estrena.

Horaris: divendres i dissabte 20:00h. – diumenge 18:00h.
Preu: Dimecres i dijous: 7€ | Divendres, dissabte i diumenge: 15€
Reserves: 93 310 13 64
Durada: 1h 15min