SEMIDÉUS, l’obra de creació en residènica a Porta4,s’estrena aquest dissabte.

  SEMIDÉUS, l’obra de creació en residènica a Porta4, s’estrena aquest dissabte.

  • El projecte, aixecat sobre un text original inspirat en autors com Pizarnik o Bolaño, explora el risc de fugir com a pulsió vital. 
  • La Cia. La Meybes estarà presentant ‘Semidéus’, projecte de creació col·lectiva, tots els caps de setmana de setembre a la sala de Gràcia.

  ​Cartell

 

  El projecte de creació pròpia de la Cia. La Meybes, s’estrena el proper dissabte 3 de setembre a la sala Porta 4 de Barcelona, on va guanyar la residència artística d’aquest any. L’obra es podrà veure tots els caps de setmana de setembre a la sala de Gràcia.

En Joan busca l’Olga, la seva germana. En el camí la trobarà i la perdrà a cada moment. L’Olga fuig d’ell sense poder evitar trobar-lo en els altres. El camí que tots dos fan els porta a unir-se i a allunyar-se inevitablement.   ‘Semidéus’ és una obra de creació col·lectiva a partir del text original de David Bo que, inspirat en autors com Bolaño o Pizarnik, vol ser una mostra d’algunes de les inquietuds i reflexions que en aquests moments representen la generació entorn als 30 anys. Amb la pulsió vital de la fugida com a tema central, l’obra analitza el context de la societat actual a partir de la presentació dels personatges que la nostra protagonista es troba en la fugida.  

Concebuda com un joc per a una actriu i un actor, a ‘Semidéus’ sis personatges diferents són representats per en David Bo i la Berta Pipó, joves promeses de l’escena catalana que acumulen ja una trajectòria molt interessant (Lameybesquisom).

Els persontages de la història, evolucionen i es desvelen progressivament, acompanyats per una escenografia versàtil, inspirada en els jocs infantils de construcció i basada en un únic element que muta a cada escena, tot adaptant-se al moment interior dels protagonistes.   El conjunt de l’escena acompanya a cada passa el viatge de l’Olga i en Joan; un viatge que físicament ens trasllada a Colòmbia, i emocionalment col·loca l’espectador de ple enmig de la lluita interna que decideixen lliurar alguns éssers humans quan, davant certs contextos vitals contemporanis, sembla que la única possibilitat és rendir-se i habitar un espai hostil, permanentment incòmode, buit d’esperança.  L’Olga, com moltes persones, decideix fugir. I l’obra ens qüestiona: hi ha havia alguna altra alternativa?  

‘Semidéus’ s’estrena el proper dissabte 3 de setembre a les 21.30h a la sala Porta4.

 

  Compra d’entrades on line: http://www.porta4.cat/web/es/reserva-de-entradas/ www.lameybes.com

Horaris: Dissabtes a les 21.30h i Diumenges a les 19h. Setembre 2016.

Sala Porta 4: C/ Església 4-10 (Interior). Pl. Virreina, Barri de Gràcia.

Barcelona. +34 93 185 4840

Segueix-nos a: https://www.facebook.com/semideus

https://www.instagram.com/lameybes/  

www.lameybes.com