«SEPARACIONS» Del 27 de març al 28 d’abril Sala Versus Glories

«SEPARACIONS»

 

phpThumb_generated_thumbnail

 

 

 

 

 

 

 

 

I ha vida després de l’amor?’ Ever Blanchet explora les vicissituds de les parelles en una obra amb setze personatges i situacions esbojarrades. Dirigida per Pere Anglas i amb Eva de LuisRafaela RivasMíriam TortosaChristian Cánovas,Antonio del Valle i Raül Tortosa.

Fins el segle XIX els matrimonis eren per conveniència. L’amor passional no era considerat com una cosa necessària per a contraure un contracte a perpetuïtat. L’evolució econòmica i l’emancipació de la dona van modificar el contracte conjugal, donant importància a l’amor passional.

La societat opulenta coneix perfectament la contradicció entre l’estabilitat necessària i la inestabilitat que produeix l’amor passional, tant en el matrimoni com en el patrimoni. De tota manera, la cultura del casament i els beneficis del sector del casament i la llar, necessiten de l’aparellament per a subsistir. Però la passió i el temps corren en sentit contrari. Així les coses, les parelles se separen, al mateix temps que tornen a concretar-se noves parelles. Els motius de separació son diversos i prou coneguts per tothom: falta de passió, un nou amor més apassionat, hàbits culturals, nivells diferents de coneixement… Fins a hàbits d’higiene i alimentació diferents. El desacord conjugal implica dos aspectes de la vida: l’amorós i el patrimonial, que ha de resoldre’s desunint l’amor i partint els bens patrimonials. Les dues ruptures són doloroses i traumàtiques. Encara que, als ulls dels que no estan implicats en el conflicte, els hi sembli, la majoria de las vegades, una cosa ridícula, còmica o patètica. Així són les nostres SEPARACIONS.

Continuem enamorant-nos i separant-nos tant ara com abans. Les relacions de parella, com moltes altres coses de la vida, tenen un principi i sovint inevitablement un final. D’això va «Separacions», sobre la manera com afrontem el final d’una relació.

 

Sinopsi:

Vuit parelles són a punt de separar-se. Molts i variats poden ser els motius que portin a prendre aquesta decisió, però n’hi ha un de molt comú: la rutina de la vida de parella. Ever Blanchet explora en clau de comèdia setze personatges i vuit formes de vida que condueixen a un mateix desenllaç: el desencís amorós i el penós i crispat repartiment del patrimoni.

 

Dates:

Del 27 de març al 28 d’abril

Horaris: de dimecres a divendres a les 20:30h
dissabtes a les 18:00h i a les 20:30h
diumenges a les 18:00h

Durada:  90 minuts

Una producció de la Sala Versus Glòries i Apunta Teatre SCCL

 

Fitxa artística:

Text Original
Ever Blanchet

Traducció i adaptació
Pere Anglas

Direcció
Pere Anglas

Disseny de llums
Dani Gener

Disseny d’escenografia
APUNTA TEATRE SCCL

Disseny de vestuari
Elena Ballester

Disseny gràfic
Dani Ballesteros

Fotografia
Guillem Medina

Contractació i distribució
Blai Pera