Sitges 2015 homenatjarà Nicolas Winding Refn i estrenarà l’últim film d’Eli Roth (del 9 al 18 d´octubre)

Sitges 2015 homenatjarà Nicolas Winding Refn i estrenarà l’últim film d’Eli Roth

phpThumb_generated_thumbnailjpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Premi Màquina del Temps per al suggestiu director Nicolas Winding Refn i estrena del darrer film d’Eli Roth. Tot i que encara falten set mesos per a Sitges 2015, el Festival ja comença a estructurar el seu esquelet. Un dels títols que integraran la graella de Sitges 2015 és Knock Knock, la pel·lícula que han dirigit i produït un tàndem de bons amics del Festival, Eli Roth i Nicolás López. Knock Knock té a Keanu Reeves, Ana de Armas i Lorenza Izzo com a protagonistes en un thriller on dues noies joves irrompen a casa d’un home casat per convertir la seva vida perfecta en un infern. Després d’Aftershock i The Green Inferno, Roth i López repetiran la seva presència a Sitges. En la darrera edició del Festival, The Stranger, film produït per Nicolás López, va resultar el primer guanyador del segell de cinema iberoamericà Blood Window.

Sitges tornarà a posar el focus al cinema produït a Catalunya, amb la polèmica i inquietant The Corpse of Anna Fritz, d’Hèctor Hernández Vicens, que ha participat al prestigiós certamen nord-americà SXSW d’Austin (Texas) i que estarà present també a la Secció Oficial Fantàstic de Sitges 2015. Una actriu jove i famosa apareix morta a la seva habitació d’hotel. Tres nois aconsegueixen colar-se al dipòsit de cadàvers per a veure-la nua i, fascinats per la seva bellesa, fantasiegen amb la idea de fer-li l’amor per última vegada. Una història interpretada per Alba Ribas, Cristian Valencia, Bernat Saumell i Albert Carbó.

La 48a edició del Festival reconeixerà amb el premi Màquina del Temps la trajectòria del director, guionista i productor danès Nicolas Winding Refn. El director d’Only God Forgives, Drive o Valhalla Rising –títols projectats al Festival en les edicions 2013, 2011 i 2009, respectivament– és un dels principals innovadors del cinema europeu i internacional, creador d’històries pertorbadores plenes de violència amb un estil visual molt personal i unes bandes sonores que no passen desapercebudes. Winding Refn visitarà Sitges 2015 per rebre aquest reconeixement i per presentar el llibre sobre la seva carrera, The Act of Seeing, escrit per ell mateix i pel prestigiós crític cinematogràfic britànic Alan Jones.

Sitges 2015 ja té el seu esquelet a punt, en el qual reforça, un cop més, la seva condició de festival de gènere obert a totes les dimensions que es manifesten en el fantàstic. La Secció Oficial Fantàstic queda delimitada en: Competició, Fora de competició i Sessions especials. D’aquesta manera, Panorama i Òrbita esdevenen seccions independents i la segona reforça la seva programació de thrillers d’alt voltatge. Per la seva banda, la secció Anima’t també enfortirà la seva oferta de films d’animació. Les seccions Focus Àsia (cinema asiàtic) i Blood Window (cinema iberoamericà) esdevenen segells transversals, ja que els seus títols es trobaran distribuïts en diferents seccions.

Suport a la 48a edició

El Festival agraeix el compromís de les entitats i empreses que ja han confirmat la seva col·laboració: Gas Natural Fenosa (Patrocinador principal), Moritz i Torres (Patrocinadors), Meliá Sitges (Patrocinador i seu oficial), Movistar TV (Soci multimèdia), Deluxe (Col·laborador), TV3 (Televisió Oficial), Autolica – Mercedes Benz (Vehicle oficial), Bacardí (Còctel oficial) i Montibello (Perruqueria i cosmètica oficial).

Sitges 2014 també rep el suport de l’Ajuntament de Sitges, l’Institut Català de les Empreses Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, la Diputació de Barcelona i el Carnet Jove – Departament de Benestar i Família.