Sitges porta el fantàstic al FIC-CAT (entre el 31 de maig i el 5 de juny) a Roda de Berà

2016_premsa_newsletter_01Sitges porta el fantàstic al FIC-CAT

El Festival de Sitges renova el seu acord amb el Festival Internacional de Cinema en Català – Costa Daurada (FIC-CAT), que celebra la seva novena edició entre el 31 de maig i el 5 de juny a Roda de Berà (Tarragonès), amb una aposta pel cinema fantàstic català. La secció Pantalla Sitges apareix de nou apadrinada pel Festival de Sitges, dins la programació del FIC-CAT. I un any més, Àngel Sala, director del Festival, serà a Roda de Berà per presentar la secció i seguirà de prop el desenvolupament del FIC-CAT. Sala és coneixedor del certamen, ja que ha participat com a membre del Jurat en edicions anteriors.

El llargmetratge Segon Origen, dirigit per Carles Porta i inicialment pel desaparegut Bigas Luna, serà el protagonista del Pantalla Sitges d’enguany. La pel·lícula, una adaptació de la novel·la de Manuel de Pedrolo Mecanoscrit del segon origen, està a cavall entre el gènere romàntic i de ciència ficció. Narra la història de l’Alba i en Dídac, dos joves supervivents a un atac alienígena que han de buscar-se la vida en un món que ofereix ben poca esperança.

A més, el subdirector del Festival de Sitges, Mike Hostench, formarà part del jurat Jove 48 Hores, una modalitat en què els participants hauran de crear peces audiovisuals en un temps limitat i amb unes premisses concretes. L’acord entre els dos festivals consolida una col·laboració que donarà difusió i posarà de manifest la importància del cinema fantàstic dins de l’audiovisual català, i ha de contribuir a fer visibles i reivindicar les pel·lícules i curtmetratges estrenats durant aquest any.