CABARET VOLTAIRE (del 27 d’abril al 15 de maig del 2016) La Seca – Espai Brossa

fd24997c-9351-4790-904c-46b1e9d1bb8aCABARET VOLTAIRE

Disc joquei i direcció Xavier Giménez Casas
Repartiment Pau Bou, Maria Donoso, Xavier Llorens i Albert Riballo
Escenografia i vestuari Dolors Juárez
Traduccions de l’alemany Bertran Cazorla

Del 27 d’abril al 15 de maig del 2016

Celebrem el centenari del Cabaret Voltaire amb aquesta vellada dadaista

SINOPSI
El 1916 un grup d’emigrants polítics, desertors, agents secrets, inútils, visionaris, poetes i artistes obriren el “Cabaret Voltaire” en el número 1 de la Spielgasse a Zuric. Aquell petit local, en un racó del món, en mig d’un barri degradat, va ser el lloc de fundació del Dadaisme. El Cabaret va insuflar, enmig d’una Europa en guerra, un aire d’autèntica llibertat, un pensament i una actitud sense lligadures, que avui segueix essent un veritable referent.

L’espectacle recrea l’ambient revolucionari i transgressor del Cabaret, amb la interpretació de diversos poemes fonètics d’Hugo Ball, el seu “Poema de Nadal simultani i sorollós”, danses d’arrel africana i tota mena d’experimentacions sonores i sorolloses. Les explicacions i comentaris que sovint acompanyaven les vetllades del Cabaret són aquí aportades per la veu del propi Hugo Ball, amb textos del seu dietari personal, que il·lustren el grup dadaista de manera didàctica.

CABARET VOLTAIRE a la sala Leopoldo Fregoli de La Seca – Espai Brossa el dimecres 27 d’abril a les 20:00h., i estarà en cartell fins al 15 de maig de 2016.