Time Lapse, de Bradley King, obrirà la 1a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sant Cugat ( del 10 al 12 de juliol)

Time Lapse, de Bradley King, obrirà la 1a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sant Cugat

sant-cugat-2015

 

 

 

 

 

El Festival, organitzat pel cineasta Marc Carreté i el periodista JR Armadàs, portarà a la ciutat algunes de les millors pel·lícules del gènere fantàstic i de terror d’aquesta temporada i curtmetratges de directors nacionals

Més de vint films del gènere, dos premis per a les pel·lícules a concurs i activitats paral·leles com una Zercavila Zombie i l’exposició d’un DeLorean original, plats forts d’aquesta primera edició

Sant Cugat tindrà a partir d’aquest any un festival de cinema. La primera edició del Sant Cugat Fantàstic se celebrarà del 10 al 12 de juliol i programarà més de vint films entre llargmetratges i curts de temàtica fantàstica i de terror.

Avanç de programació

La pel·lícula inaugural serà la multipremiada Time lapse del director nord-americà Bradley King en la premiere a Catalunya d’aquesta cinta sobre viatges en el temps. També s’ha confirmat la projecció de Lost After Dark, un film de terror que homenatja els slashers adolescents dels vuitanta i la producció catalana L’altra frontera, una distòpia de característiques orwellianes protagonitzada per Ariadna Gil.

Pel que fa a les activitats paral·leles als passis, l’objectiu és que aquell cap de setmana la ciutat respiri un ambient cinèfil més enllà de les sales. Dissabte 11 hi haurà una Zercavila Zombie. Durant tota la tarda professionals d’efectes especials de maquillatge oferiran maquillatge gratuït per a petits i a les 21:00h començarà la Zercavila.

També està programat per diumenge 12 un homenatge al clàssic de la ciència ficció Back to the future per celebrar el seu trentè aniversari. Al vestíbul del Teatre-Auditori hi haurà exposat un DeLorean original com el de la pel·lícula on tot els fans podran fer-se fotos i assistir a una xerrada sobre els viatges en el temps.

Totes les projeccions tindran lloc als cinemes Sant Cugat de CINESA, copatrocinadors del Sant Cugat Fantàstic. Les entrades es podran adquirir els mateixos dies del festival a les instal·lacions de Cinesa i tindran un preu de 4 euros per als adults i de tres euros per als menors de 29 anys. També es posaran a la venda abonaments de tot un dia a un preu de 8 euros i abonaments de tot el festival a 20 euros.

El Sant Cugat Fantàstic es presenta com un festival amb clara vocació de creixement i continuïtat, i que parteix de la base de l’èxit de la Nit del Terror celebrada el 2014. Un dels ingredients per fer-ho possible seran els dos premis, un que atorgarà un jurat especialitzat i un altre que decidirà el mateix públic.

Els organitzadors del Sant Cugat Fantàstic, el director i productor Marc Carreté i el periodista i escriptor Joan Ramon Armadàs, es mostren molt satisfets de l’alt nivell de les pel·lícules que s’hi projectaran i de les activitats paral·leles que acompanyaran les sessions cinematogràfiques. “Estem treballant en una programació de films premiats internacionalment i en molts casos gairebé inèdites a casa nostra; imprescindibles tant pels fans del gènere com pels amants del bon cinema”, opina Carreté. “Pel que fa als curtmetratges posarem el focus en la producció nacional i convidarem nous talents que, sens dubte, faran créixer la reputació del nostre cinema en un futur proper”.

La programació completa, els horaris i el detall de totes les activitats s’anunciaran en una roda de premsa el proper dimarts, 7 de juliol, a les 12:30 h, a Cinesa Sant Cugat. Cal recordar que aquest certamen és possible gràcies al patrocini d’Estrella Damm i el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat i amb el suport de la multinacional informàtica Hewlett Packard.