Toni Mira guanya el concurs de direcció del projecte educatiu TOT DANSA 2014

447602633_640

El coreògraf català Toni Mira serà aquest curs el director artístic del projecte educatiu TOT DANSA 2014 adreçat a alumnat d’ESO i batxillerat de Barcelona

Aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona s’impulsa conjuntament des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, el Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre i, aquest any, es comptarà també amb la participació de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

El coreògraf català Toni Mira (Barcelona 1957), Premi Nacional de Dansa de Catalunya 2010 pel Consell Nacional de la Cultura i les Arts, assumirà aquest curs la direcció artística de la iniciativa municipal TOT DANSA 2014. Toni Mira, graduat en dansa contemporània a l’Institut del Teatre i referent en creació contemporània de Catalunya, serà el responsable dels blocs de treball del projecte, de la formació del professorat dels centres d’ensenyament participants, de la creació artística conjunta amb els alumnes participants i de la direcció de la presentació final del projecte que tindrà lloc el 5 de juny de 2014, al Mercat de les Flors, amb la participació en directe de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

El projecte educatiu TOT DANSA, impulsat conjuntament entre l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, el Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre i que, aquest any, comptarà amb la participació de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, s’adreça a alumnes de centres educatius de secundària i batxillerat de Barcelona. L’objectiu d’aquesta iniciativa municipal és promoure el llenguatge artístic i la dansa entre l’alumnat d’ESO i Batxillerat, ser una eina educativa pel professorat aprofitant els recursos que pot oferir la dansa dins els centres educatius i, també, oferir la possibilitat de promoure la interpretació i la projecció artística dels participants. El regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha volgut destacar “el gran treball desenvolupat conjuntament en el projecte educatiu TOT DANSA a través l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, el Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre ”. A més, Ardanuy ha indicat també que “és un projecte de compromís social i educatiu, amb la mirada posada en el procés de creació i en els valors de l’esforç, la disciplina, la participació i la cooperació que els llenguatges artístics poden promoure dins els centres educatius”.

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, que participarà per primera vegada en aquesta iniciativa municipal que es desenvolupa des de fa vuit anys, interpretarà a través dels seus músics les diferents peces musicals que dansaran els nois i noies dels diferents centres educatius participants.

El coreògraf, Toni Mira Referent de la creació contemporània actual del nostre país, Toni Mira es presenta com un creador i coreògraf compromès. Nascut a Barcelona l’any 1957, va estudiar fins a cinquè curs d’Arquitectura a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona i es va graduar en dansa contemporània a l’Escola Superior de Dansa i Coreografia de l’Institut del Teatre de Barcelona. Des del 1979 ha treballat com a ballarí, actor i coreògraf en diferents companyies de teatre i dansa; el 1987 va fundar la companyia de dansa teatre Nats Nus, de la qual és director, ballarí i coreògraf i que té una llarga trajectòria, amb un total de dotze espectacles de gran format i dos de vídeo dansa. Durant aquests anys ha anat diversificant la seva trajectòria, no només com a ballarí i coreògraf de la seva companyia sinó amb col·laboracions en importants produccions teatrals, musicals i de televisió.

Amb la companyia Nats Nus ha desenvolupat un treball molt destacat per a la difusió de la dansa i la creació de nous públics, així com per projectes educatius i de caire social com els que ha realitzat a les escoles públiques de Sant Cugat, o amb els reclusos i recluses de les presons de Wad Ras i Can Brians. Precisament per aquests últims treballs va ser guardonat l’any 2009 amb el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria de dansa. El 2010 va rebre del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) el Premi Nacional de Dansa de Catalunya.