Tortugues: La desacceleració de les partícules (estrena 19 de maig) Club Capitol

big-tortugues-400x570231

Estrena 19 de maig

Tortugues: La desacceleració de les partícules

La teoria de la desacceleració de les partícules del físic polonès Johann Felmir Goleman diu que és possible alentir els processos vitals d’un organisme, fent-lo viure més a poc a poc i, en conseqüència, més anys. No es tracta d’allargar la esperança de vida, sinó de dilatar el temps: en un any, l’organisme alentit menjaria, dormiria, es mouria i respiraria menys vegades que la resta. I, conseqüentment, les seves cèl·lules també envellirien més lentament. Goleman dedicaria tota la seva vida a crear una fórmula que aconseguís aquest efecte en organismes vius. Però va morir sense aconseguir-ho. La teoria va caure en l’oblit, envoltada d’una aureola massa mística i fictícia per ser considerada seriosament pels científics de l’època.

Fa temps que en Joan i la Marta s’han adonat que no van al mateix ritme. S’estimen, però es trepitgen quan ballen i la neurosi d’en Joan s’està a punt de carregar la seva relació. Empesos pel desig de sincronitzar-se i portar un ritme de vida més tranquil, es traslladen al camp per prendre’s les coses amb més calma. Però quan les seves vides s’entrecreuen amb les de l’Òscar i l’Àgata, una parella de joves científics que viuen a tota velocitat, el senzill estil de vida que estaven buscant acabarà complicant-se.

Direcció: Clàudia Cedó

Actors: Dani Arrebola, Àlex Brull, Clara Cols/Roser Blanch i Alícia Puertas

Durada: 90 min.

Premi Butaca Millor Text 2015 / Nominació Butaca al Millor Espectacle de Petit Format 2015

«És un d’aquells textos que aconsegueix alegrar-te el dia.»
Gema Moraleda (teatral.net)

«‘Tortugues’ és una màquina que no para, amb una estructura rodona, plena de sorpreses»
Marcos Ordóñez (El País)

«És una d’aquelles obres que els aficionats al teatre no s’haurien de perdre.»
Christian Machío (recomana.cat)

«És una divertidíssima comèdia no exempta dels seus moments esbojarrats, però profundament romàntica, en el millor sentit de la paraula.»
Ramón Oliver (Què fem)

«L’espectador passa una estona entretinguda i molt divertida. I, si vol pensar-hi, pot treure suc d’un plantejament que ens obre les portes de la condició humana, de l’abús de poder, de l’amor, dels interessos…»
Toni Polo (recomana.cat)

«És una petita sorpresa, sí, sobre les relacions de parella, però també del que podem arribar a fer per amor –o per l’èxit-, que ningú no hauria de de perdre’s.»
Andreu Gomila (teatral.net)

«És un d’aquells textos que aconsegueix alegrar-te el dia.»
Gema Moraleda (teatral.net)

«‘Tortugues’ és una màquina que no para, amb una estructura rodona, plena de sorpreses»
Marcos Ordóñez (El País)

1

2

3

4

5

6

Compartir




.

També et poden agradar