Una Vida al Teatre (estrena 13 d´octubre) La Seca-Espai Brossa

1e576474-4779-42b4-ac25-8fdceb1aca21
Dijous 13 d’octubre a les 21h

 

 

 

 

Celebren els 50 anys d’Enric Majó als escenaris

«Una comèdia al voltant dels actors», així defineix David Mamet Una vida al teatre. Entre línies ens mostra la seva admiració per aquests éssers generosos que el captiven: els actors i les actrius. Una comèdia amb ‘pathos’, a flor de pell, lluny de la mirada vitriòlica que l’autor mostra a d’altres obres, amb diàlegs magistrals, on dissecciona altres agents de la nostra societat. Una comèdia sobre l’artifici d’actuar en escena o sobre l’artifici de viure…?

Una vida al teatre ha estat interpretada al teatre i a la televisió per actors emblemàtics com Patrick Stewart o Jack Lemmon, en el paper de Robert, acompanyats d’excel·lents i reconeguts actors joves, en el paper de John.

Tant el públic teatral que s’interessi per l’espectacle com l’equip creatiu que hem compartit el projecte, tenim la sort immensa que l’Enric Majó, a qui conec des de petit gràcies al meu pare, i en Dafnis Balduz (és un detall significatiu que tots dos hagin compartit camerino durant mesos en diferents espectacles), han volgut participar en aquesta iniciativa teatral que va començar fa més d’un any.

Vull destacar l’admirable implicació «lecoquiana» en la posada en escena d’en Berty Tovías, que des de molt petit em va sorprendre com actor i creador de muntatges que formen part de la història del teatre català contemporani.

Crec que a l’Enric li semblarà bé si dedico aquest muntatge a l’estimada Rosa Maria Sardà, que és la persona que en sap més del món dels intèrprets i de l’entorn teatral que els envolta.

Per últim vulll agraïr a l’AISGE i al seu delegat a Catalunya, en Sergi Mateu, la sensibilitat que han mostrat organitzant unes jornades de reflexió a l’entorn de ’50 anys de teatre’. És una activitat més pròpia d’uns actes específics que no d’un espectacle teatral que té la voluntat d’arribar al públic a través de les paraules de l’autor i de l’emoció que siguem capaços de generar a l’espectador amb la seva obra. El títol ’50 anys de teatre’ el devem a en Santi Fondevila, que ha participat en la concepció del programa d’activitats organitzat per l’AISGE.

Aquests 50 anys són, primer de tot, els 50 anys de professió de l’Enric Majó: d’aquí neix la idea del muntatge. De manera insignificant i modesta, també són els 50 anys que jo he viscut com un nen enlluernat i com un adult captivat per les arts escèniques. Però, sobretot, són els 50 anys del públic teatral que ha fet possible aquest període ple de transformacions amb el seu entusiasme.