ActividadesActualidadExposiciones

World Press Photo 2018 Mostra internacional de fotoperiodisme 28 abril – 27 maig 2018

 

 

World Press Photo 2018

Mostra internacional de fotoperiodisme

Imatge de l'exposició: World Press Photo 2018
© Ronaldo Schemidt, Agence France Presse

World Press Photo 2018 torna a convertir Barcelona en una de les primeres ciutats del món on es mostren les fotografies guanyadores del prestigiós premi de fotoperiodisme i de les poques ciutats que exposen els treballs guanyadors del concurs de Narrativa Digital.

La catorzena edició de l’exposició internacional World Press Photos’instal·la al CCCB, organitzada per la Fundació Photographic Social Vision, la qual ofereix un complet programa d’activitats paral·leles i visites comentades per aprofundir l’experiència.

Sota el lema #veureientendre, l’exposició mostra treballs majoritàriament inèdits al nostre país, oferint la possibilitat d’accedir a històries sense manipulacions, enriquint els diferents punts de vista sobre l’actualitat.

Per primera vegada la Fundació World Press Photo ha presentat 6 fotografies nominades per guanyar el premi World Press Photo de l’any, obrint un debat sobre quina és la foto més representativa del 2017. Una reflexió que seguirà vigent després de l’anunci oficial de la imatge guanyadora i al llarg de l’exposició, on aquestes 6 fotografies es mostraran destacades.


Rohingya Crisis / Patrick Brown


Boko Haram Strapped Suicide Bombs to Them. Somehow These Teenage Girls Survived. / Adam Ferguson


Witnessing the immediate aftermath of an attack in the heart of London / Toby Melville


The Battle for Mosul / Ivor Prickett


The Battle for Mosul / Ivor Prickett


Venezuela Crisis / Ronaldo Schemidt

 

World Press Photo 2018 en xifres

Les 137 fotografies guanyadores han estat escollides entre les 73.044 imatges que s’han presentat a concurs, realitzades per 4.548 fotògrafs de 125 països. L’Estat espanyol és el quart país del món després de Xina, Estats Units i Itàlia que més fotògrafs ha presentat amb 229 candidatures.

Activitats paral·leles

La Fundació Photographic Social Vision amplia l’exposició amb visites guiades i altres activitats paral·leles per generar debat sobre el valor i els reptes del fotoperiodisme, i aprofundir en las temàtiques dels projectes guanyadors.

Com per exemple, la projecció dels treballs guanyadors de les categories de Format Llarg i Format Curt del Concurs Narrativa Digital a la pantalla gran del Hall del CCCB. Una sessió gratuïta que cada any atreu a més públic i que enguany es podrà veure també a d’altres espais culturals de la xarxa de Centres Cívics, Biblioteques i Fàbriques de Creació de Barcelona.