ActividadesActualidad

Vine a viure el Som Cultura Popular! 25, 26, 27 i 28 de gener a la Fabra i Coats de Sant Andreu!

Vine a viure el Som Cultura Popular!

 

scp18-capcalera_2

 

 

 

Presentem la segona edició del fòrum Som Cultura Popular, amb la voluntat de continuar sent un punt de trobada entre els diferents col·lectius de la cultura popular. Els espais de Fabra i Coats i de Can Fabra (al barri de Sant Andreu) seran els escenaris on es desenvoluparan multitud d’activitats obertes al públic, al voltant del món de la cultura popular. Hi ha tres eixos que articulen aquesta edició: l’educació i la cultura popular, el patrimoni cultural immaterial, i els canvis socials associats a la transformació urbana i la gentrificació.

Al llarg dels quatre dies del fòrum podreu conèixer una trentena d’exposicions del Museu Nòmada i apropar-vos a la riquesa del teixit associatiu a la Rambla d’Entitats. Les associacions també presentaran iniciatives i experiències diverses, que es divulgaran en forma de presentacions, conferències i debats. A més, podreu gaudir d’una mostra de publicacions, una fira de productes festers i una altra de jocs i joguines. I els més animats podran participar en els tallers per a totes les edats. El Som Cultura Popular no s’oblida de les actuacions i, durant el cap de setmana, us convidem a gaudir de dansa, música, foc i construccions humanes!

En paral·lel, també podreu assistir a la presentació de les primeres conclusions del Fòrum d’Educació i Cultura Popular, fruit d’un procés de reflexió previ, que ha tingut per objectiu revalorar l’important paper que du a terme la cultura popular en l’àmbit educatiu. La voluntat d’aquest procés és crear criteris d’actuació que tinguin en compte aspectes d’interculturalitat, interreligiositat i gènere. A més de reflexions teòriques, també es presentaran bones pràctiques, recerques i projectes dels centres educatius i d’associacions d’àmbit nacional.

Així que, si voleu estimular el trànsit d’idees, intercanviar opinions o obrir nous camins al voltant de la cultura popular, us esperem els dies