YOSHITO OHNO «Mercat de les Flors» del 8 al 10 de novembre SE SUSPÈN L’ACTUACIÓ DE YOSHITO OHNO PER LESIÓ

Yoshito Ohno 6 en jpg

 

 

 

 

 

SE SUSPÈN L’ACTUACIÓ DE YOSHITO OHNO PER LESIÓ
El divendres 8 tindrà lloc una performance amb diversos intèrprets

L’actuació del mestre de dansa butoh Yoshito Ohno, prevista del 8 al 10 de novembre, s’ha hagut de suspendre per una lesió del mateix Ohno. L’espectacle estava inclòs dins el festival Barcelona en butoh; es retornarà l’import de les entrades comprades a través del mateix canal pel qual es van comprar.

La performance col·lectiva prevista pel divendres 8 a les 19:45 h al Mercat es mantindrà: amb el nom d’Orizzonte nº 1, diverses persones recrearan una coreografia basada en la tècnica butoh. L’acte gratuït inaugurarà el festival Barcelona en Butoh i tindrà una durada de 20 minuts.

YOSHITO OHNO
TIME WIND
Dins el festival Barcelona en Butoh

 

 

 

Del 8 al 10 de novembre de 2013 A les 20:30 h (diumenge 18 h).
Sala OM. Preu 16€

Time Wind
Solo de dansa interpretat per Yoshito Ohno que recull el llegat del seu pare Kazuo Ohno, un dels dos creador de la dansa butoh juntament amb Tatsumi Hijikata; aquesta peça presentarà la trilogia que Tatsumi Hijikata va coreografiar el 1985.

“El cos existeix quan el creem. També és una il·lusió. Per a mi, el butoh és surrealisme carnal. Però, com creem el nostre cos? Per què no comencem posant-nos dempeus, caminant, corrent, fent contorsions? Parlaré, així mateix, de l’origen del butoh, dels conceptes bàsics dels seus dos fundadors, Tatsumi Hijikata i Kazuo Ohno, dels seus punts en comú i de les seves diferències”.

YOSHITO OHNO va néixer a Tòquio el 1938 i el 1959 va debutar amb el seu pare, Kazuo Ohno, en l’obra El vell i el mar. Aquell mateix any va actuar amb Tatsumi Hijikata en l’obra Kinjiki (Colors prohibits ), basada en la novel·la de Yukio Mishima. Al llarg dels anys seixanta, va ser un dels pioners del moviment Ankoku Butoh, una època que va culminar amb la seva primera actuació en solitari el 1969 a Tòquio.

Durant més d’una dècada va deixar d’actuar en directe i no va tornar a trepitjar l’escenari fins a l’any 1985, en què va presentar un duo amb el seu pare: El mar mort . Des de 1986 ha dirigit tots els espectacles de Kazuo Ohno.

El 1995, va crear la coreografia d’una escena de dansa per a la pel·lícula Flirt , de Hal Hartley, i el 1998 va concebre una peça per a un sol ballarí, L’últim retrat de Dorian Gray, basada en textos no publicats de Masakatsu Gunji. L’any 1999 va actuar a la Japan Society, als EUA, compartint escenari amb el seu pare a Rèquiem per al segle XX . Més endavant, l’any 2005, va presentar el solo de dansa Isshin al Festival Kazuo Ohno i el 2007 es va fer càrrec de la direcció artística de la gala Hyakka Ryoran , l’esdeveniment que commemorava el centenari del naixement de Kazuo Ohno. L’editorial Wesleyan University Press ha publicat Food for the Soul , la traducció a l’anglès de les seves reflexions sobre el seu pare i la dansa en general. Ohno ha actuat a Europa, América del Sud, Àsia, Canadà i EUA, i en escenaris tan destacats com la Biennal de Venècia o la Japan Society de Nova York.

Director i ballarí
Yoshito Ohno
Disseny vestuari
Etsuko Ohno T
Tour manager
Toshio Mizohata
A Barcelona gràcies a la Japan Foundation