Zurich Marató de Barcelona (13 de març)

imgpRècord històric a nivell estatal: La Zurich Marató de Barcelona supera els 20.000 corredors

Per primera vegada en la història de la marató barcelonina s’ha superat la xifra dels 20.000 corredors inscrits, consolidant la prova com la primera en territori estatal i entre les cinc més nombroses d’Europa. La campanya #ZMBobjectiu20mil s’ha convertit en tot un èxit.

La Zurich Marató de Barcelona ja ha arribat a la màgica xifra dels 20.000 participants inscrits. L’organització de la prova s’havia marcat com a objectiu per a la 38ena edició de la prova assolir aquesta xifra, i el proper diumenge 13 de març es viurà una jornada esportiva i festiva amb rècord de participació. L’organització va incrementar en aquesta edició la seva aposta per a la promoció internacional visitant diferents maratons de tot el món, com Nova York, Chicago, París, Londres o Berlín. A més, i fruit de les bones perspectives, el passat mes de gener es va iniciar una campanya per xarxes socials amb el hashtag #ZMBobjectiu20mil per tal de motivar els maratonians indecisos a córrer els poc més de 42 quilòmetres pels carrers de Barcelona.

 

Tota la feina de promoció durant l’any ha donat els seus fruits i avui, quan encara resta un dia per tancar les inscripcions, s’ha arribat a la xifra dels 20.000 corredors inscrits. Aquesta dada suposa el rècord històric de participació de la Zurich Marató de Barcelona, que en dues ocasions havia superat els 19.000 participants (el 2015 amb 19.254 corredors i el 2012 amb 19.507). “Hem tardar onze anys en construir una marató de referència, i avui hem superat els 20.000 participants. Era un somni que hem vist complert.

 

Gràcies a tots els corredors i corredores per confiar en la Zurich Marató de Barcelona!”, ha declarat el CEO de RPM, Joan Porcar. Per la seva banda, Marta Carranza, Comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona ha manifestat: “L’esport barceloní està d’enhorabona. Hem assolit la fita de 20.000 inscripcions a la Zurich Marató, fent del 2016 una edició històrica. Gràcies als atletes que han renovat la seva confiança en nosaltres, i als que vindran per primer cop a córrer pels nostres carrers. De ben segur, Barcelona estarà a l’alçada, sortint el diumenge a animar aquests 20.000 corredors i corredores provinents d’arreu el món: el dia 13, seran els millors ambaixadors esportius de la nostra ciutat!”

D’aquesta manera, la cursa barcelonina es consolida entre les cinc maratons més nombroses d’Europa, conjuntament amb Berlín, Londres, París i Estocolm, i reafirma la seva primera posició dins de l’Estat espanyol. La xifra de 20.000 participants encara es podrà incrementar ja que s’ha decidit ampliar fins a demà dimarts 8 de març el període d’inscripcions. El proper dijous 10 de març al Museu Olímpic i de l’Esport a les 12:30 hores tindrà lloc la presentació oficial de la Zurich Marató de Barcelona, on s’explicaran totes les dades significatives de participació, així com les novetats més destacades d’una prova que està d’enhorabona per la fita assolida d’arribar als 20.000 participants. RPM Racing va fer-se càrrec de l’organització de la Zurich Marató de Barcelona l’any 2006, amb poc més de 4.000 participants, i deu anys més tard la marató ha multiplicat per cinc el número de participants.

 

Més informació http://www.zurichmaratobarcelona.es