Música

L’Orquestra Simfònica del Vallès aborda les bandes sonores de les pel·lícules de ciència ficció a «Una galàxia de músiques» 16,17 i 24 de novembre

76d0ea42-be6b-4ec6-b691-8db45fd716a8
L’Orquestra Simfònica del Vallès aborda les bandes sonores de les pel·lícules de ciència ficció a «Una galàxia de músiques»
L’Orquestra Simfònica del Vallès presenta aquest mes de novembre tres concerts dedicats a algunes de les millors bandes sonores del cinema que van marcar la vida de tota una generació: films com Star Wars, ET, Superman o Blade Runner, es podran escoltar en tres únics concerts al Teatre La Faràndula de Sabadell (divendres 16/11), Palau de la Música Catalana (dissabte 17/11) i Centre Cultural Terrassa (dissabte 24/11). Es tracta de la proposta anual de l’OSV que uneix cinema i música, i que ja s’ha convertit en tot un clàssic cada temporada.
El repertori està integrat per obres de John Williams (Jurassic Park, Superman, ET, Star Wars i Encuentros en la tercera fase), Richard Strauss (2001: una odisea en el espacio), Patrick Doyle(Frankenstein), Bernard Herrmann (Farenheit 451), Jerry Goldsmith (El Planeta dels Simis, Alien i Star Trek), James Horner (Cocoon), Brad Fiedel (Terminator) i Vangelis (Blade Runner) amb direcció a càrrec de l’antic titular de la Simfònica, Rubén Gimeno i amb guió original de l’actor i dramaturg, Iván Morales, narrat per ell mateix damunt l’escenari.

Morales ha bastit un emotiu relat centrat en la relació entre un pare i el seu fill, que actua com a fil argumental acollint totes les músiques del programa. A la fi, una història d’històries o pel·lícula de pel·lícules, que tindrà com a banda sonora les bandes sonores simfòniques de les pel·lícules més celebrades de la Ciència-ficció. A la pantalla, aquesta vegada no només s’hi projectaran fotogrames de les pel·lícules, sinó també una realització en directe a càrrec de Produktia on es mostraran moments de la narració, els músics de l’orquestra interpretant la música i els moviments del director conduint l’orquestra.

El programa està dividit en dues parts. La primera, recull pel·lícules de Ciència-ficció centrades en futurs imaginats per al nostre planeta i la segona part, en l’espai exterior i els superherois.

Les millors bandes sonores de la ciència ficció al teu abast!
En relació amb el concert i dins de l’itinerari Cinemàtics del Palau de la Música Catalana, avui dimecres 7 de novembre (18.30h) al CCCB tindrà lloc la segona conferència “Williams & Co: una odissea de l’espai” conduïda per Albert Beorlegui, que analitzarà la importància del gènere de la ciència-ficció en el context social i polític dels anys cinquanta. I a partir d’aquí es farà un breu repàs de com ha estat la música en el gènere de la ciència-ficció cinematogràfica a través de cinc bandes sonores que podríem considerar canòniques: Ultimátum a la Tierra (1951), Planeta prohibido (1956), El planeta de los simios(1968), 2001, una odisea del espacio (1968) i La guerra de las galaxias (1977).
Cinemàtics, cicle de cinema i música
Notes al programa de mà

Una galàxia de músiques es dos cosas a la vez. Dos cosas que dialogan entre sí y, de alguna manera, se alimentan mutuamente. Una es un recorrido musical por algunas de las melodías más bellas y emblemáticas de la historia del cine. En concreto del cine más libre, más creativo, más visionario y claramente más abierto a la creación de universos imaginarios que, casi siempre, se reflejan en el nuestro: la fantasía como sublimación de nuestras necesidades, de nuestros miedos, de nuestros deseos. Bajo la dirección de Rubén Gimeno y a partir de un guion de Iván Morales, la Orquestra Simfònica del Vallès propone un emocionante viaje sonoro a través de algunas de las películas más importantes e influyentes del cine fantástico, de ciencia ficción y de terror de todos los tiempos.

Únicas, inolvidables, soñadas y concebidas por los grandes maestros de la música de cine, las melodías de 2001: Una odisea del espacio (1968), La guerra de las galaxias (1977), Encuentros en la tercera fase (1977), Superman (1978), Alien, el octavo pasajero (1979), Blade Runner (1982) o E.T. El extraterrestre (1982), entre muchas otras, se suceden en un homenaje a la fantasía que, al mismo tiempo, es una hermosa invitación a rememorar nuestra historia como espectadores (…).
Extret de les notes al programa de mà, escrites per Desirée de Fez
Pots compartir aquesta notícia a les xarxes socials o enviar-la per email:
Comparteix
Retuita
Email
Visita’ns a www.osvalles.com o segueix-nos a: