FESTA DEL PA (dissabte 2 de juliol) Restaurant EL FOLLÓ de Tagamanent

 
El dissabte 2 de juliol, el restaurant EL FOLLÓ de Tagamanent és l’encarregat d’organitzar la FESTA DEL PA, que inclou concurs de pans fets a casa, xerrades sobre cereals del món, tallers amb els Mestres forners més importants del país, la coronació del PAdrí i la PAdrina d’enguany i un dinar per ‘Sucar-hi pa’

7412b2e6-7c3e-4efc-941d-ed8489125892

 

 A principis del mes de juliol,  el  restaurant-casa  rural  EL  FOLLÓ, al  municipi  de  Tagamanent (Barcelona), organitza la diada dedicada al pa. La seva 8na edició arribarà el proper dissabte 2 de juliol a les a partir de les 11h.. amb les xerrades i tallers. El primer de la mà de Marc Tormo de The Brew Room, que farà pans genuïns de la India Vindrà acompanyat de la familia d’ Inhala, que faran una degustació de tes, incloent l’autèntic Te Cha;  seguirà Xavier Barriga del Forn Turris Pàgina Oficial, que presentarà els seus pans d’estiu, entre ells el pa de fajol i espelta. Finalitzarà els tallers Josep Pascual, un dels artistes-forners més internacionals, que despertarà les emocions amb les seves creacions Els més petits gaudiran d’un taller a càrrec d’Albert Iglesias de El nostre pa, on les figures de pa en forma d’oques, cargols, i d’altres faran les delicies les nens presents.

L’espectacle teatral començarà amb el nomenament del PAdrí i la PAdrina de la 8ena FESTA DEL PA, que enguany són els actors Jordi Diaz (PAdrí) i Marina Gatell (PAdrina), i que donarà el tret de sortida a l’espectacle PANS DEL MON, un homenatge al folckore dels 5 continents, amb atrezzo fabricat amb farina i blata.

El preu de l’entrada amb dret a fer els cursos i participar de tota la jornada amb el dinar inclòs es de 35€. Venda anticipada fins al 20 de juny i participants al concurs de pans a 30€. Nens a partir de 4 anys preu únic de 10€.

Per reservar plaça s’ha d’enviar mail a reserveselfollo@gmail.com

Horaris:
dissabte 2 de juliol.
A partir de les 11h..

 
 
 

 
11h a 14h. 
Xerrades I Tallers pràctics:
           Marc Tormo (de The Brew Room, viu a Auroville, al sud de Madràs): Demostració pans de la India.  Vindrà acompanyat de la familia d’ Inhala, que faran una degustació de tes, incloent l’autèntic Te Chai.Xavier Barriga (del Forn Turris Pàgina Oficial): Presentarà alguns dels seus pans d’estiu, entre ells el pa de fajol i espeltaJosep Pascual (un dels artistes-forners més internacionals) : Despertarà les emocions amb les seves creacions
12h.
Figuretes de pa fetes per nens:
 ‘Figures amb pa’.  Taller  pràctic  per  als  nens  a  càrrec  de  Albert Iglesias de El Nostre Pa
 
13h.
Concurs de pans:
8è concurs de pans elaborats a casa portats pels assistents.
 
14:30h.   
Dinar ‘Per sucar-hi pa
 
16:30h.   
Coronació PAdri al actor JORDI DIAZ 
Coronació PAdrina a l’actriu MARINA GATELL 
 
17h.
Gran espectacle MUSIQUES I PANS DEL MÓN  Amb dissenys fet a mà amb una única material primera: el pa

Organitza: 
El Folló: Restaurant, Casa Rural, Classes de Cuina i Formació per a equips a la cuina.
Lugar Masía El FOLLÓ, 0. S/N. 08593. Tagamanent. Barcelona. 

 
 
Els actors JORDI DIAZ  i MARINA GATELL seràn coronats com a PAdrí i PAdrina de la 8ena FESTA DEL PA A TAGAMANENT 

ff58f676-75a6-4457-8709-981758ea0cfc3d789d8f-a2bb-4f75-b52e-a09053abcdff

 
EL FOLLÓ. RESTAURANT I HOTEL RURAL GASTRONÒMIC
70aa4048-9490-4f5a-adc1-1b295a6edf59
 
Casa  rural  situada  al  parc  natural  del  Montseny.  L’allotjament  disposa  de  vuit  habitacions, cadascuna  d’un  color  de  fruita  o  flor  diferent, decorada amb mobles antics i a to amb el color i el seu  nom.  El  restaurant  ofereix  un  bufet  de  plats  i guisats de cuina catalana fets amb productes locals, de  producció  artesana  i/o  ecològica,  embotits, formatges, vins… La selecció de pans, melmelades i postres  estan  fetes  a  la  mateixa  casa.  Disposen d’una  aula  de  cuina,  on  es  fan  cursos,  cuina  de mercat segons l’estació de l’any (a la tardor, cuinen bolets, a la primavera, plantes aromàtiques i flors) i sobretot ensenyen a fer pa a  casa.
 
 
MERCÈ BRUNÈS. Creadora Festa del Pa. Cuinera. 

Una incansable cercadora de les propietats del pa. El seu  currículum  engloba  des  d’un  Master  de  Cuina Creativa i executiva a l’Escola Universitària de Turisme de Barcelona, a classes de Cuina Natural  Saludable al Parc  Natural  del  Montseny  fins  a  l’apertura  del  seu propi  negoci  de  Turisme  rural  El  FOLLÓ,  on  ha  fet monogràfics  de:  Cuina  Natural  i  Ecològica,  Cuina  de tardor i de bolets, Cuina de Nadal, Cuines del Món, La Cuina de les Espècies, Cuina saludable de primavera i estiu, Fer Pa a casa és fàcil. Per  a principiants, Un Pa per cada Plat, Pans Maridats, Barbacoa d’Estiu I Cuina saludable per a col·lectivitats. A  l’any  2009,  organitza  la  primera  FESTA  DEL  PA  a Tagamanent. 
La BBC ha filmat una de les seves receptes: ‘L’ànec amb peres’, dins d’un dels seus programes sobre la cuina autèntica espanyola. A més, ha estat convidada pel diari internacional de Hong Kong  Sing  Tao  News  per  cuinar  a  La  Cuina  Catalana  Autèntica  de  mà  de  l’escriptora  Anni Leong. Les companyies britàniques Tesco i Selfridges, amb l’escriptora María José Sevilla, han vingut a fer un stage culinari  al seu establiment,  EL FOLLÓ. En el seu temps lliure organitza viatges gastronòmics per als seus alumnes. Els més  representatius  són ‘La Toscana: La cuina de les flors’ i ‘La Índia: La cuina de les espècies’
 
www.elfollo.com
 
ALBERT IGLESIAS. Mestre Pastisser. 

Albert  Iglesias, flequer  i fill  de família flequera des de fa diverses generacions. Va realitzar els seus  estudis  a  l’Escola  de  Pastisseria  de Barcelona,  sempre  compaginant  amb  cursos  i seminaris  de  grans  mestres  del  món  del  dolç com Pepe Balcells, Jean Françoise Castagne o Pierre  Hermé.  És  un  gran  apassionat  de  la seva  professió,  que  ha  convertit  en  un  art gràcies  a  la  seva  experiència  i  creativitat.  No només  s’interessa  pel  món  gastronòmic  sinó també per la música i el teatre.   www.albertiglesias.org
 
JOSEP  PASQUAL.  Mestre  Forner.  Professor  de  l’Escola  de  Fleca  i  fundador  Gremi  de Forners de Barcelona.

Professor homologat pel departament d’educació de la Generalitat de Catalunya per impartir el grau mitjà i  superior de fleca i pastisseria. Ha donat  classes  en  escoles  de  fleca  i  pastisseria  com:  Cecot,  Vapor Llonch, Can Maginàs, en l escola del   Gremi de Forners de Barcelona, també ha impartit cursos a l’Escola Superior d’Hosteleria de Barcelona, l’Escola  de  Panaderia  de  Madrid,  el  Fòrum  Gastronòmic  de  Vic,  el Centre superior de Restauració de Galícia o el Fòrum universal de les cultures….  És  director  tècnic  de  la  revista  Molineria  y  panaderia  i Pastry Revolution  i col·labora eventualment amb les revistes  Actualitat Flequera,  Panorama  Panadero i  News  Pa.  És  membre  del  Club Richemont Espanya, de l’Internacional Richemont Club i del club  Arti i Mestiere  (associació  italiana  de  forners,  cuiners  i  pastissers).  És campió d Europa de flequeria, entre els 8 millors d el món al campionat del món de forners i Jurat internacional.