53 projectes de 26 nacionalitats participaran a les activitats d’indústria del DocsBarcelona 2018 del 16 al 27 de maig

53 projectes de 26 nacionalitats participaran a les activitats d’indústria del DocsBarcelona 2018
83002423-deff-4e70-91fd-e9e0b6014157
  • Els professionals de cinema documental tornen a tenir una cita al certamen barceloní, amb una quinzena d’activitats i trobades
  • 37 finançadors i professionals provinents de 15 països assessoraran i avaluaran els projectes presentats
  • Un dels principals atractius d’enguany és la masterclass 7 plans 7, a càrrec de Talal Derki, director de la multipremiada Return to Homs
  • El cineasta Diego Mas Trelles s’estrena com a cap d’Indústria del festival, que acull més de 450 professionals acreditats de tot el món
Indústria DocsBarcelona
Barcelona, 4 de maig 2018 · Durant les dues setmanes de duració del festival, el DocsBarcelona ofereix al gran públic una extensa selecció de cinema documental que reuneix les propostes més estimulants de l’any. Això, tanmateix, no seria possible sense l’existència d’espais professionals on es gesten i es consoliden tots aquests films i projectes. És per això que el DocsBarcelona, un any més, aposta per potenciar al màxim el seu vessant d’indústria, possibilitant la trobada de productors, directors, distribuïdors, televisions i altres professionals del sector en diferents activitats, que són essencials per generar sinergies i lligams al voltant del cinema documental i que es traduiran, després, en matèria audiovisual. Cada any, més de 450 acreditats professionals de més de 30 països assisteixen a les activitats del mercat.
Finançament i desenvolupament de projectes
Un dels eixos d’aquest mercat que té lloc al festival, són les sessions de desenvolupament i finançament de projectes a través de pitchings i reunions amb decision makers d’arreu del món. Dels 107 inscrits, 53 projectes de 26 nacionalitats, 15 dels quals catalans, es presentaran davant representants de mitjans com la BBC britànica, la RAI italiana, ZDF (Alemanya), PBS International (EUA), NHK World – Documentary (Japó), Movistar+, TVE, TV3 o Filmin, i de fins un total de 30 professionals de fons fílmics, agents de vendes, plataformes d’internet, productores i distribuïdores de 14 països. L’Interactive Pitch, per a documentals interactius; el Public Pitch, presentacions de projectes de documental davant públic acreditat; o el Latin Pitch, enfocat a treballs provinents de Llatinoamèrica, seran el primer expositor de projectes en procés de realització. També hi tindran lloc les Consultories amb Experts, els passis de documentals en fase final de muntatge (Rough Cut Screenings), el Catalan Time (trobades de coproducció entre empreses catalanes i professionals internacionals) i els Speed Meetings, trobades “one to one” de projectes amb finançadors per on han passat, anteriorment, pel·lícules que es veuran al DocsBarcelona d’enguany, com PetitetWonderful Losers,Experimento Stuka o Hasta mañana, si Dios quiere.
Tallers i conferències
A més de les activitats de finançament, el DocsBarcelona proposa tallers de formació, conferències i masterclasses amb l’objectiu d’orientar i analitzar projectes i cineastes i alhora subratllar la diversitat i possibilitats del cinema documental. Tallers per millorar les presentacions (pitchings), de desenvolupament de projectes i de promoció i captació d’audiències es complementaran amb activitats com les dues Taules rodones al voltant del sector amb un fort protagonisme de les dones professionals: La mirada i visió femenina en el documental interactiu; i El meu garatge: crear una productora de documentals, o l’Estudi de cas sobre la sèrie documental “Muerte en León”.
Entre aquestes activitats, destaca també la ja tradicional Masterclass 7 plans 7, on un cineasta destacat parla sobre llenguatge cinematogràfic a través de set plans o seqüències de la seva pròpia filmografia que l’hagin marcat especialment. En aquesta ocasió, serà el director sirià Talal Derki, present amb el seu nou film Of Fathers and Sons, Gran Premi del Jurat a Sundance, qui conduirà la masterclass.
Diego Mas Trelles, cap d’Indústria, i acord de col·laboració amb el Foro Lau Haizetara
Entre les novetats de la secció d’Indústria al DocsBarcelona 2018 destaca la incorporació de Diego Mas Trelles com a cap d’indústria. Director del premiat documental Sexe, maraques i chihuahues i productor d’una desena de pel·lícules de ficció i no ficció, Mas Trelles estarà a càrrec de la direcció de totes les activitats d’àmbit professional del festival, a més de seguir formant part de l’equip de programació de pel·lícules i selecció de projectes.
Per altra banda, el DocsBarcelona estrena amb aquesta edició un acord de col·laboració amb IBAIA (Asociación de Productoras Audiovisuales Intependientes del País Vasco) organitzadora del Foro Lau Haizetara, que té lloc durant el Festival de San Sebastián i que afavorirà l’intercanvi de projectes documentals als dos esdeveniments facilitant inscripcions i acreditacions de professionals i projectes.