Alonzo King Lines Ballet 15 i 16 de juliol, Teatre Grec

 

Alonzo King Lines Ballet

Writing Ground / Biophony

 

f15_by_rj_muna_adji_cissoko_robb_beresford_c_alonzo_king_150708_queen_king

 

 

Data d’inici

15/07

Data de finalització16/07

Espai

Teatre Grec

Horari22 h

#LinesBallet

Un coreògraf nord-americà ha donat una nova dimensió al ballet mantenint-ne l’essència però aportant-li elements d’avantguarda. Al Grec, veureu com s’ho fa la seva companyia per ballar la música de l’esperit i els sons de la natura.

Diuen d’Alonzo King que és un dels grans ballet masters que hi ha al món ara mateix. Ningú que hagi vist en acció la seva companyia trobarà exagerada aquesta afirmació, perquè ha aconseguit el que semblava gairebé impossible: crear un llenguatge corporal nou i d’una expressivitat extraordinària a partir de les formes i tècniques del ballet més clàssic. La tècnica dels ballarins es posa al servei d’unes coreografies on, malgrat que King consideri el ballet com una ciència basada en la geometria i l’energia, regnen les emocions i la bellesa. El nom de la companyia té l’origen en el fet que tot el que veiem està format per línies, rectes o corbes, que creen totes les formes que percebem. L’Alonzo King Lines Ballet interpretarà dues coreografies. A Writing Ground, es prenen com a punt de partida els poemes de Colum McCann, un autor irlandès que és un dels grans de les lletres angleses. Els intèrprets ballen coreografies basades en els versos de McCann mentre sonen músiques sagrades procedents de les tradicions jueva, cristiana, musulmana i budista tibetana. La segona peça, Biophony, parteix del treball de l’artista Bernie Krause, dedicat a captar sons de la natura, i de les composicions de Richard Blackford. Els ballarins de l’Alonzo King Lines Ballet converteixen aquests sons en moviment, creant una coreografia d’extrema bellesa i sensibilitat que aconsegueix fondre sobre l’escenari dos conceptes aparentment antagònics: civilització i natura.

La BNP Paribas Foundation dóna suport a l’Alonzo King Lines Ballet per al desenvolupament dels seus projectes.

 

Direcció artística
Alonzo King
Direcció creativa
Robert Rosenwasser
Direcció executiva
Karim Baer
Mestres de ballet
Arturo Fernandez, Meredith Webster
Direcció tècnica
G. Chris Griffin
Interpretació
Shuaid Elhassan, Jeffrey Van Sciver, Tunji Johnson, Michael Montgomery, Robb Beresford, Brett Conway, Kara Van Weest, Adji Yagare Cissoko, Courtney Henry, Madeline Devries, Laura O’Malley, Yujin Kim

Writing Ground

Coreografia
Alonzo King
Música
músiques sagrades de les tradicions jueva, cristiana, musulmana i budista tibetana
Escenografia i vestuari
Robert Rosenwasser
Disseny d’il·luminació
Axel Morgenthaler
Amb la participació de
Colum McCann

Biophony

Coreografia
Alonzo King
Música i pasatge sonor
Bernie Krause i Richard Blackford
Disseny d’il·luminació
Axel Morgenthaler
Disseny de vestuari
Robert Rosenwasser
Management de la gira
Le Trait d’Union